PKK om lighed og vrøvl

Peter Kurrild-Klitgaard, den Gamle Redacteur, har i dag en pragtfuld klumme i Berlingske. PKK kritiserer debatten, ikke mindst forsøget på konklusioner fra udviklingsministeren forleden, for at være ”forvrøvlet”. Jeg deler fuldt PKK’s syn på det, og kan kun opfordre alle Punditokraternes læsere til at se på den (her). I mellemtiden er her to pluk fra klummen:

Dette og meget andet af debatten baserer sig imidlertid på en logisk fejlslutning: at bekæmpelse af fattigdom og tilstræbelse af fordelingsmæssig lighed skulle være det samme eller blot sammenlignelige. Som at der skulle være en nødvendig sammenhæng mellem, hvor godt (eller skidt) folk har det, og hvor lige (eller ulige) de er indbyrdes.

[…]

Skal man have en ordentlig debat om fattigdom, er det på tide at smide forestillingen om en »lige« fordeling af goderne ud på den samme historiske losseplads, hvor de mere doktrinære varianter af socialismen er deponeret. Så kan man i stedet fokusere på, hvilke politikker og hvilke institutioner der er relativt bedre end andre til at fremme menneskers levestandard.

1 thoughts on “PKK om lighed og vrøvl

 1. trane

  “Så kan man i stedet fokusere på, hvilke politikker og hvilke institutioner der er relativt bedre end andre til at fremme menneskers levestandard.”

  Tja.

  Det, Christian Friis Bach fokuserer på, er vel blot hvilke politikker og hvilke institutioner der er relativt bedre end andre til at fremme HVILKE menneskers levestandard.

  Medgivet, det ene udsagn – om sammenhængen mellem økonomisk vækst og lighed – kræver en del bevisførelse. Men mht. det andet – om mobilitet – som PKK kalder ‘selvmodsigende nonsens’, er det PKK, der har den tunge bevisbyrde.

  Glædelig jul.

  vh
  trane

  Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.