Konservativt flip-flop om EU

1617269_10151953275780913_986741326_oDet Konservative Folkeparti indtager en flot førsteplads i danmarksmesterskabet om politisk flip-flop. Nu er turen kommet til Den Europæiske Union, hvor partiet i dag har postet billedet til højre på sin Facebook-væg.

Billedet indeholder et løst citat fra kanslerinde Merkels tale i London forleden, hvor hun talte om uegentlig velfærdsturisme i form af arbejdssøgende fra andre EU-medlemstaters eventuelle ret til bistand. Jeg vil mene man skal passe på ikke at læse for meget ind i det.

Hos Konservative ledsages billedet af teksten: “Regeringen gemmer sig bag jura, men det her handler om principper;” med en reference til Regeringens helt-efter-bogen holdning til EU-forordningers retlige status i Danmark på områder, hvor den danske stat ikke længere har suverænitet pga. resultatet i en række folkeafstemninger.

Selve diskussionen om velfærdsturisme handler både hvad der rent faktisk gælder her og nu (juraen) og hvad der bør gælde i fremtiden (principper). Men for Konservative er der en vis fordel i kun at ville tale om halvdelen af spørgsmålet. Som Lars Kaaber korrekt fremhæver på sin Facebook-væg i dag:

De konservative siger i dag nej til det, den danske regering i 2004 sagde ja til.

En regering med en konservativ justitsminister, en konservativ socialminister og en konservativ udenrigsminister.

De ansvarlige konservative MINISTRE sagde netop JA til PRINCIPPER for fordeling af velfærden til andre EU-borgere, da de stemte for forordning 883/2004.

Et eksempel på et PRINCIP findes i forordningens artikel 7:

“Unless otherwise provided for by this Regulation, cash benefits payable under the legislation of one or more Member States or under this Regulation shall not be subject to any reduction, amendment, suspension, withdrawal or confiscation on account of the fact that the beneficiary or the members of his/her family reside in a Member State other than that in which the institution responsible for providing benefits is situated.”

Det er dette princip, som betyder, at vi sender børnepenge ud af landet. Det er helt umuligt at misforstå hensigten og rækkevidden med denne tekst. Det er ikke EU-kommissionen eller Domstolen, der har påført os denne forpligtelse. Det er det danske folketing.

De konservative ministre ønskede det på denne måde. Det var med vilje og hensigt at de i 2004 stemte for dette PRINCIP.

Og det samme gælder for DETALJEN. Forordningen er i den grad detaljeret, og de konservative ministre har forhandlet alle detaljerne og har aktivt anbefalet de andre partier i Folketinget, at sådan skulle det være alt inklusive – og så stemte de for i Ministerrådet den 27. April 2004.

De konservative skylder svar på, hvad man mener med, at man er ‘for arbejdskraftens fri bevægelighed’, når man nu erklærer, at man er imod de principper, som den fri bevægelighed bygger på.

Vi venter spændt på svar.

1 thought on “Konservativt flip-flop om EU

 1. Paideia

  Min hypotese: Den konservative folketingsgruppe består overvejende af partisoldater, der tilbragte deres første år som fanatiske medlemmer i ungdomsorganisationen. Disses indsats og ihærdige bidrag gjorde, at når de kommer i moderpartiet, takket være netværk, ryger de straks til tops. Ikke i kraft af deres politiske indsigter, men i kraft af deres tæft, der er en funktion af deres indsats i ungdomsorganisationen.

  Jeg ved ikke, hvornår det skete, men der var engang, at partimedlemmerne på tværs af partier i høj grad udgjordes af menige danskere. Dengang var medlemskabet også langt større.

  I takt med at kvinderne forlader hjemmet og deltager i jobmarkedet, går civilsamfundet til grunde. Den politiske deltagelse også. Både mænd og kvinder bruger nu deres fritid på husholdning, børn og fjernsyn hvor husholdningen før blev varetaget hovedsageligt af kvinder. Uden fjernsyn, og med den ekstra tid, kunne folk engagere sig politisk. Fordi der var flere voksne til stede, var der bedre kontrol med “børnenes” oftest mere overilede stil.

  Ved ikke om man kunne lave et papir ud af det, men det kunne være spændende.

  Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.