Fra min inbox: Regelstaten – Den lille mand (og grundejer): 2-0

For nylig postede jeg en mail fra en lytter til Regelstaten som illustrerede Regelstatens betydning for små foreninger.

Der er kommet endnu en mail, som endnu engang illustrerer, hvordan Regelstaten påvirker vores liv. Mailen kan læses nedenfor.

Disse mails er gode cases i forhold til et af de projekter, jeg arbejder på lige nu, og som der kommer mere om snart: Regelstatens betydning for den økonomiske vækst.

Hver gang reguleringen tvinger danskerne til at beskæftige sig med bureaukrati, går der tid fra tiltag, der kunne gøre os rigere. Nedenstående mail er endnu et eksempel på dette.

NB: Mailen er anonymiseret, fordi R ikke ønsker at ødelægge sit gode forhold til myndighederne (som i sidste ende også er hans forretningsgrundlag.

/Jonas

**********Mail fra R**********

Hej Jonas

Jeg har med meget stor interesse, og som brændende liberal – lyttet til din podcast. Tak fordi du sætter fokus på regulering!

En ting slog mig med særlig stor kraft i din nylige snak med Karsten Bo Larsen omkring hvordan regler opstår, og det var emnet retssikkerhed. I snakkede jer ind i retssikkerhed i en ansættelsesjuridisk sammenhæng om offentligt ansatte, men for mig er det et af de problemer jeg oplever mest ved regulering.

Jeg er er ansat i en virksomhed, som genanvender overskudsjord i store jordanlæg, f.eks. støjvolde. For at virkeliggøre disse anlæg skal vi kæmpe os igennem en jungle af regulering. I virkeligheden er det vores forretningsmodel, at vi er specialister i at navigere myndighedsansøgninger om jordanlæg igennem denne jungle. Vi har talt sammen at vi skal tage højde for 7-8 forskellige lovgivningsområder for hver myndighedsansøgning vi udfærdiger om en støjvold.

Almindelige mennesker er prissatte i forhold til de dokumentationskrav der sættes, selv ned i meget små projekter, og jeg står ofte over for måbende borgere, som ikke i deres vildeste fantasi havde forestillet sig at opførsel af en 2 m høj, 50 m lang støjvold på deres egen grund reelt er umuligt, hvis ikke fordi det er imod en given lovgivning, så fordi man når at miste forstanden inden sagen er færdigbehandlet. Så for mig er retssikkerheden – at du faktisk har lov til at foretage dig noget på din egen grund – et af de største problemer ved regulering. Det frygtelige er at folk ikke ved det før de forsøger at give sige i kast med et projekt, som dem vi arbejder med. De bliver virkelig lamslåede når det rammer dem.

1 thought on “Fra min inbox: Regelstaten – Den lille mand (og grundejer): 2-0

  1. kjeldflarup

    I år strammede de kravene til opførsel af skure og lign. på egen grund. Har man mere en 50 m2 sekundær bebyggelse, så skal man søge om byggetilladelse til at opføre selv et legehus.

    Og sekundær bebyggelse, det er f.eks. en garage, så 50 m2 når man let, specielt hvis man har et hus på landet. Og bor man på landet kan man glæde sig over at skulle søge om landzonetilladelse også.

    Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.