Naturlig immunitet og vacciner

Meget interessant artikel om noget, der interesserer mange for tiden. Det primære budskab er, at naturlig immunitet er (mindst) lige så god som vaccinens, og at det ikke giver mening at vaccinere dem, der har været ramt af COVID-19.

Men der er masser af gode ting i artiklen. Vidste du fx, at vaccine betyder “fra køer”?

In the 18th century, milkmaids were considered “fair of face, the prettiest girls in all the land.” Unlike others, they did not have the common face scars from smallpox infection. Through their close contact with cows, they were exposed to and infected by cowpox, a mild disease that generates immunity to smallpox. In 1774, a Dorset farmer named Benjamin Jesty purposely inoculated his wife and two sons with cowpox, and vaccines were born (the Latin vaccinus = “from cows”).

Læs mere her: https://www.smerconish.com/exclusive-content/the-beauty-of-vaccines-and-natural-immunity

2 thoughts on “Naturlig immunitet og vacciner

 1. Peter Krogsten

  Når man taler om flokimmunitet og vaccine, skal man være opmærksom på, at WHO ændrede definitionen hen på efteråret 2020. Tidlige opnåede man flokimmunitet (herd-immunity), når en bestemt andel af en befolkning var blevet immune efter at have haft sygdommen og havde dannet antistoffer, eller ved vaccinering.
  Definitionen er nu at flokimmunitet KUN opnås ved vaccination – den naturlige immunitet er væk.
  WHO har også ændret definitionen på en pandemi.

  Svar
  1. Christian Bjørnskov

   WHO gave efter for videnskabeligt pres og ændrede deres definition af flokimmunitet tilbage til den korrekte i januar i år. Det rykker selvfølgelig ikke ved, at det var aldeles skandaløst at de prøvede at ændre den. Hele miseren i WHO og adskillige andre nationale agenturer er decideret Orwellsk.

   Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.