Bragesnak

At dømme efter omtalen tager Klaus Rothstein i sin nye debatbog, Tid til forundring, afstand fra mangt og meget, herunder de, der mener, at man skal være kristen for at være en ordentlig dansker. Jeg troede egentlig, at det var hans sædvanlige bragesnak, som vi kender den fra hans klummer i Danmarks bedste avis, Weekendavisen. Polemiske overdrivelser, der er jævnt underholdende, men svære at tage alvorligt.

Efter at have læst chefredaktørens klumme i dagens Berlinger er jeg dog kommet i tvivl. Chefredaktøren anser det for et problem, at danske liberale ikke (alle) er grundtvigianere. Som universitetsuddannet og uden den ballast, som et højskoleophold giver, må jeg krybe til korset og spørge: Hvis Grundtvig er svaret, hvad er så spørgsmålet?

4 thoughts on “Bragesnak

 1. Niels Lunde

  Spørgsmålet kunne lyde sådan: Hvordan kan vi skabe verdens mest konkurrencedygtige økonomi og samtidig holde sammen på det folkelige fællesskab og dets værdier?Grundtvig er en del af svaret, men udgør ikke hele svaret, naturligvis. Og jeg indrømmer blankt at Grundtvig ikke er nær så sexet som alle mulige smarte udenlandske kommentatorer.

  Svar
 2. Anonymous

  Christian Lindhardt-Larsen skrev:Hvis danske journalister med rette betegnes som ‘konforme’, hvordan kan Berlingskes Poul Høi så fremhæves positivt ?Og hvad mener mon Gruntvig om det? Et relevant spørgsmål!

  Svar
 3. dissidenten

  Uanset hvad der sælger aviser og fremmer akademiske karrierer: Man kommer ikke udenom, at et nogenlunde sammenhængende fælleskab vanskeligt kan reetableres uden massive hjemsendelser af muslimer/arabere. Det er almindelig købmandsregning at langt den mest effektive løsning på problemet går den vej. Fx kunne man jo starte med at tage dem med udenlandsk pas og sende dem “pas-landet”. Det må ske med væbnet magt om nødvendigt. Det handler dybest set om hvornår overklassen bliver ramt så kraftigt af problemerne, at de kan bekvemme sig til at træffe et par etisk ubehagelige beslutninger. Underklassen lever med masseindvandringens pinsler hver dag, og de fleste er ikke i tvivl.

  Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.