Mere og mere og mere fred

Julian Simon havde ret. Uanset hvor dårligt vi måtte føle, at det går (og uanset hvor meget venstrefløjens dystopister måtte ønske det), går det faktisk bedre og bedre for menneskeheden. Her er lidt interessant anekdotisk statistik fra en ny klumme af den udmærkede NYT-klummeskriver, John Tierney:

  • I en typisk menneskegrav fra stenalderen var op mod halvdelen døde af voldelige årsager.
  • En fjerdedel af jæger-samler samfundenes mænd døde i krig.
  • I det 20. århundrede var der–selv med to verdenskrige, Hitler og Stalin, Mao og Pol-Pot, Che Guevara og Robert Mugabe–mindre end 2 pct. sandsynlighed for, at et menneske ville blive et offer for krig eller massemord.
  • I dag er risikoen for at dø under sådanne omstændigheder ca. ¼ af risikoen for at dø ved et biluheld.  Og University of Marylands tilbagevendende studie om "Peace & Conflict" viser, at antallet og intensiteten af væbnede konflikter fortsætter med at falde.

Så måske de gamle Whig-historikere alligevel havde ret? Gad vide, hvornår en sådan vinklet historie bliver hovedhistorien i TV-Avisen eller TV2-Nyhederne? Don't hold your breath!

1 thought on “Mere og mere og mere fred

  1. John Kragenskjold

    Det er da glædeligt at du kan stille dig tilfreds med, at være bedre end stenaldermennesker, og en festlig fyr som Hitler.Ser ud til at dette site er præget af dumsmart ligegyldighed.

    Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.