2008: Hillary Clinton mod George Allen III

Det ansete, uafhængige National Journal har nu for 2. gang i år offentliggjort et survey af 200 centralt placerede meningsdannere i Washington, DC, med henblik på, hvem der bliver de to store partiers præsidentkandidater i 2008.  Jeg har tidligere (med en vis tilfredshed) omtalt det første af disse surveys (med tilføjelser her og her), og i den seneste undersøgelse er forudsigelserne stort set uforandrede, d.v.s., det er fortsat senator George Allen (R-VA) og senator Hillary Clinton (D-NY), der anses for de mest sandsynlige kandidater.

Blandt Republikanske emner fører George Allen fortsat snævert over Senator John McCain.  Den Republikanske flertalsleder i Senatet, Bill Frist, er derimod dumpet fra en tredjeplads ned på en femteplads, mens Massachusetts-guvernøren Mitt Romney omvendt er steget tilsvarende.  New Yorks fhv. borgmester Rudy Giuliani ligger uforandret på en fjerdeplads, og længere nede, på sjettepladsen, kom tidligere RNC-partiformand, nu Mississippi-guvernør, Haley Barbour som et “long shot”.

Blandt Demokraterne er Clintons placering uovertruffen med mere end 3/4, der mener, at det bliver hende.  Nr. 2 er Virginia-guvernøren Mark Warner, sm har skubbet fhv. senator og vicepræsidentkandidat John Edwards fra denne plads.    Herefter kommer noget svagere kandidater som Senator Evan Bayh (Indiana), Iowa-guvernør Tom Vilsack, Senator Joe Biden og New Mexico-guvernør Bill Richardson. Af de 200 adspugte, var der ingen (0), der troede, at kandidaten i 2008 ville være den samme som i 2004, Senator John F. Kerry.  Tilsvarende stærk opbakning havde fhv. vicepræsident og 2000-præsidentkandidat Al Gore og general Wesley Clark.

For en ordens skyld skal det tilføjes, at mens navnene i toppen i det store billede er de samme på Intrade (hvor man kan investere i valgudfaldet), så er den indbyrdes rangorden ikke helt den samme.  Blandt Republikanerne fører McCain klart, fulgt af Allen og Giuliani side om side, med Romney som en fjern nr. 4., Frist som nr. 5, og derefter kanidater som Rice, Jeb Bush, Chuck Hagel, Barbour, Cheney m.fl.  Blandt Demokraterne er det Clinton klart i spidsen, fulgt af Warner som en klar nr. 2, og derefter fjerne bud som Edwards, Gore, Biden, Bayh m.fl.

1 thought on “2008: Hillary Clinton mod George Allen III

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.