Julehygge

I denne tid, hvor den mentale dyne snart lægger sig over det ganske land og alt går op i mad og drikke, kan der være god grund til at ruste og alliere sig med et par opbyggelige citater. Disse kommer fra gode, gamle Jørgen Hübertz Schleimann – plukket fra et interview tilbage i 1999.

Om tilværelsens mening: “For mig drejer tilværelsen sig om at omskabe så meget virkelighed som muligt til bevidsthed”. Det vil faktisk også sige, at bevidstheden er forpligtet til at tage virkeligheden for pålydende, hvilket bestemt ikke har været en selvfølge i megen akademisk bevidsthed, hvor virkeligheden enten er blevet opfattet som falsk bevidsthed eller som en social konstruktion eller som rent og skært bedrag.

Om fremskridtet: “Hvor jeg ikke tror på, at man kan gøre verden fundamentalt bedre, så tror jeg fuldt og fast på, at den kan blive værre”. Sig det til Ib Michael.

Om lykken: “I virkeligheden mener jeg, at lykken fjerner os fra hinanden. Det menneske, der er lykkeligt, er revnende ligeglad med de andre”. Det er der sgu noget om.

Apropos de 12 berygtede tegninger og anklagerne om diskrimination: “Judasfiguren finder jeg meget mere interessant (end Jesus). Den siger da meget mere om menneskelivet. Vi lever jo alle sammen ikke bare med andre mennesker. Vi lever også imod dem”. Den kan Ellemann-Jensen øve sig på.

Om sin far: “Sagen er den, at han havde troet for godt om menneskene. Og det kunne de ikke leve op til. Og det er faktisk også en forseelse”. Altså, at tro for godt om de tobenede øksemordere med eller uden økser.

Alt sammen såre opbyggeligt. Glædelig jul & et aktivt nytår til alle, der blogger med. Det har været en fornøjelse indtil videre!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.