Wicksell-prisen til ung, dansk forsker

European Public Choice Society uddeler hvert år den såkaldte Wicksell Prize til det bedste public choice paper skrevet af en forsker under 30 år, og i forbindelse med disse dages kongres gik prisen (opkaldt efter den store svenske økonom Knut Wicksell (1851-1926)) i år for første kun anden gang nogensinde til en dansk forsker.  Der var ca. 25 papers at vælge blandt, og vinderen blev en nær ven af Punditokraterne … Mogens Kamp Justesen, cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet og M.Sc. fra LSE og p.t. ph.d. stipendiat ved Institut for Statskundskab, Syddansk Universitet.  Det pågældende paper, “The Social Choice of EU Treaties: Discrepancies between voter preferences and Danish referenda outcomes”, er en social choice teoretisk analyse af de danske vælgeres kollektive præference i.f.m. de danske EU-afstemninger 1992-93.  Paperet viser dels betydningen af dagsordenskontrol, og dels at det endelige udfald var ét, som kun meget få vælgere havde som deres førstepræference.  En tidligere (og dansk-sproget) version af analysen har været trykt i det danske Økonomi & Politik.

Et meget stort og inderligt tillykke fra Punditokraterne til Mogens!  Som Tom Paine skrev: “The harder the struggle, the more glorious the triumph”!

PS. Jeg har tidligere omtalt et af Mogens’ og mine egne projekter her på bloggen.

3 thoughts on “Wicksell-prisen til ung, dansk forsker

  1. Christian Bjørnskov

    Ups, Peter! Toke Aidt, da fra Århus Universitet, nu Cambridge, vandt i 1999. Når det er sagt, skal det også siges at Mogens på alle måder fortjener prisen. Jeg deltog selv i konferencen og der var udbredt tilfredshed med valget. Papiret er virkeligt godt (derfor: læs det!) og de fleste vidste tydeligvis, at Mogens kan andet og mere end han viser i det papir. En anden ting vi kan glæde os over, er at selvom Wicksell-prisen er blevet uddelt 15 gange (så vidt jeg ved), er der altså to danske vindere. Det er da godt gået, når nu der kommer topforskere på området fra hele verden.Så igen, et stort tillykke herfra.

    Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.