Villy har ret!

Søndagens forsidebasker hos Berlingeren er et følsomt interview med Villy Søvndal.

Her langer han ud efter medierne, der er alt for ukritiske. Og for en gangs skyld har gamle Villy ret, for de eneste kritiske spørgsmål i interviewet var dem, han stillede sig selv.

Det er da også for galt.

10 thoughts on “Villy har ret!

 1. Rasmus Ole Hansen

  Det interessante er at da at han kun mener regeringen når han taler om magthaverne. For hele folketinget er vel magthaverne så længe 90 af dem kan blive enige om noget. Ja, selv påvirkning af den dømmende magt gennem udtalelser i TV kan de slippe afsted med. Senest med sagen om varetægtsfængslingen af dødskøren fra Holbæk. http://kritiskpresse.blogspot.com/2006/06/magtens-tredeling-og-brugen-af.htmlOm intellektuel dovenskab virker det blot naivt, at han tror der skulle komme en massiv kritik fra universitetsverdnen. Incitamentet til at bide hånden der foder én kan vel til tider lægge på et meget lille sted.

  Svar
 2. Rasmus Ole Hansen

  mr. sopranoer det ikke en gammel undersøgelse der bliver hevet frem igen. Synes ikke det er så længe siden der var en lignende undersøgelse.Jeg leder normalt ikke efter logiske fejlslutninger, når det har noget med Jørgen Goul Andersen at gøre. Man spare både tid og frustrationer ved blot at springe JGAs undersøgelser over. Fatter ikke hvorfor han gider lave undersøgelser når han alligevel blot beskære sit materiale, således at konklusionen passer perfekt med hans indledende hypotese.

  Svar
 3. Morten Sørensen

  Jeg er enig i bedømmelsen af Jørgen Gaul Andersen; men uanset om undersøgelsen opstiller en falsk modsætning mellem skattelettelser og offentlige serviceforbedringer, så er der vel en pointe, når befolkningen svarer anderledes på det samme spørgsmål med 5 års mellemrum (med forbehold for at det er akkurat det samme spørgsmål). Så har befolkningens holdning rykket sig.I givet fald er det vel ikke så overraskende, da alle politikere – inkl. dem der kalder sig liberale – taler som socialdemokrater og argumenterer for den sociademokratiske velfærd- og formynderstat. Så må man forvente, at den brede befolknings holdninger påvirkes i den retning.

  Svar
 4. David G.

  MrSoprano: 70 procent lægger mere vægt på offenltige serviceforbedringer. [indbygget non-sequitur eftersom højere skatter efter al sandsynlighed ikke omsættes i bedre service.Netop. Så længe medianvælgeren tror, at flere penge til det offentlige vil resultere i bedre service og dermed mere “tryghed”, har seriøse reformforslag ingen chance.Det er denne besynderlige overtro (større offentlig sektor = bedre service, bedre kvalitet) som må undergraves. Det er åbenbart svært. Hver gang MSM kører historier om dårlig behandling på hospitaler, om dårlig ældrepleje eller om danske skoleelevers svigtende viden, er reaktionen “jamen de stakkels hospitaler, plejehjem, skoler har jo ikke penge nok”. Den reaktion, vi savner, er naturligvis “Hit med pengene, vi kan gøre det bedre selv”.Det er den uberettigede tillid til, at det offentlige er i stand til at bruge penge i borgernes interesse, der er grundproblemet.

  Svar
 5. David G.

  Og undskyld, Repsak, men Berlingske har altså ikke været en borgerlig avis længe, når bortses fra erhvervssiderne og enkelte ledere. Den avis, der kommer tættest på at være konsekvent borgerlig, er naturligvis Jyllands-Posten.

  Svar
 6. Repsak

  Det interessante er, at Danmarks borgerlige avis ikke kan stille landets socialistiske leder ét eneste kritisk spørgsmål.

  Svar
 7. MrSoprano

  Kort resumé: Ugebrevet Mandag Morgen har fundet ud af, at danskerne er blevet markant mere venstreorienterede. Undersøgelsen var tophistorien i tv2-nyhederne her til morgen, komplet med ledsagende kommentarer fra Jørgen Goul Andersen. Her er et udpluk fra tv2.dk:”Den stabile opbakning til regeringen er ikke udtryk for, at vælgerne er blevet mere borgerlige. Det er de borger­lige partier selv, der har flyttet sig mod venstre, og derfor er blevet bedre til at appellere til venstreorientere­de vælgere.Det fremgår af en analyse lavet af Ugebrevet Mandag Morgen og professor Jørgen Goul Andersen, Aalborg Universitet.Analysen bygger på de store vælgerundersøgelser og en meningsmåling foretaget af Vilstrup Synovate i perioden 8.­11. maj blandt 500 danskere.I 2001 stod det næsten lige, når vælgerne skulle vælge mellem skattelettelser og velfærdsforbedringer [falsk dikotomi eftersom velfærdsforbedringer og skattelettelser ikke er gensidigt udelukkende], men i 2006 er der et massivt flertal for velfærdsforbedringer.27 procent foretrækker skattelettelser, mens 70 procent lægger mere vægt på offenltige serviceforbedringer. [indbygget non-sequitur eftersom højere skatter efter al sandsynlighed ikke omsættes i bedre service]”Som indikeret kan jeg umiddelbart spotte to logiske fejlslutninger. Derudover er det naturligvis betænkeligt, at de konkrete spørgsmål ikke offentliggøres.

  Svar
 8. Bøllebob

  Berlingskes forside i dag: “Valutafond advarer mod skattelettelser”. Var det virkelig den vigtigste nyhed for en borgerlig avis i dag? Og er det i det hele taget rigtigt? Ville Valutafonden have noget imod skattelettelser med modsvarende besparelser i den offentlige sektor? Overhovedet ikke. Men den slags forslag tør Berlingske vel end ikke tænke på. Det ville jo være “ultraliberalt”. Bøh!

  Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.