Bring back the commies …

Lidt fra den lettere afdeling: En – som mine studerende ville sige — "top-grineren" post af en konservativ (i den amerikanske betydning), der med megen rette jamrer over at fjenden har skiftet karakter:

"While Marxism had more flavors than Baskin-Robbins, they all traced their lineage to Big Daddy Karl. Now with Queer Theory, Chicano studies, Post-colonial studies, structuralism, deconstruction, you have no clue where your college English teacher got their wacky ideas."

"Remember when the perfect dis was to call someone a pinko? "You don't eat meat? What, are you…communist?" For some reason, "You don't eat at McDonalds? Are you some kind of anti-globalist?" just doesn't have the same bite."

Der er noget om det, er der ikke? Det er ikke særlig spændende at trashe Følsomme Søvndal 🙁

2 thoughts on “Bring back the commies …

  1. Lars

    Bjørnskov, læste du ikke hvorfor det var så frygteligt at den kolde krig hørte op? ;-)”My education became useless — Growing up I spent my youth reading Chamber’s Witness”, Hayek’s Road to Serfdom , and every other book recommended by William F. Buckley, Jr. I read National Review religiously (even the deplorable movie reviews by the film-hating misanthropist John Simon).I even applied to Hillsdale College so I could major in Anti-Commie Propaganda Studies. I might as well have graduated from Brown, though, since after the Cold War ended my vast knowledge became worthless. My anti-commie brand of paleo-conservatism was made obsolete with the arrival of the idealistic neocons. Now I have to start my education all over. You wouldn’t believe how long the library’s waiting list is for the works of Leo Strauss.”

    Svar
  2. Christian Bjørnskov

    Nicolai har helt ret – også selvom han skriver at det er i den lettere afdeling. Det er ikke så lidt af et problem i økonomisk udviklingsteori, hvor det der først hed marxisme, kom til at hedde afhængighedsteori, World Systems Theory og en masse andre uigennemskuelige betegnelser. Men ligegyldigt hvilket navn man hæfter på, er det bare marxisme, og RUC underviser stadig i det.

    Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.