Størst i dansk blogosfære?

Selv om denne Punditokrat er blevet “den gamle redacteur”, kan jeg dog ikke lade være med at følge, hvordan det går i blogosfæren–og jeg checker ofte, hvor mange besøgende vi har, og hvem der citerer eller linker til denne blog.

Når det gælder besøgstal, ligger vi ganske godt.  Besøgstallene er, uanset opgørelsesmetoden, stabile og dog jævnt stigende.  Vi havde i oktober og november det største antal unikke besøgende nogensinde: opgjort hos Sitemeter.com havde vi således ca. 17-18.000 unikke besøgende på månedsbasis og knap 45.000 sidevisninger. Det er mere end det dobbelte af, hvad vi havde ved samme tid sidste år. Midt i denne uge havde vi det største antal unikke besøgende på en enkelt dag (800 styk)–med undtagelse af en enkelt dag eller to under Muhammed-krisen.  Det er mindre end f.eks. den fortrinlige en-mands blogger-hær på Uriasposten, som givetvis har to-tre-fire gange flere besøgende pr. dag, end vi har.

Men det er i et komparativt lys slet ikke så skidt–og på Chart.dk’s liste over de mest læste blogs (i kategorien “Blogs”) ligger vi solidt på top-3 (som regel i hård konkurrence med en singlepiges bekendelser og nogle lesbiske fra Århus …).  Havde man fortsat kunne tilmelde sig mere end en kategori hos Chart.dk, og havde vi også tilmeldt os til kategorien “Politik & offentlig”, ville vi givetvis have skubbet Rune Engelbreths Humanisme.dk væk fra 7. pladsen.

Men i den navlebeskuende blogosfære kunne et andet interessant spørgsmål være: Hvem er størst i Danmark efter hvor mange, der linker til bloggen?  Den slags kan Technorati svare på, og jeg har så (ikke helt systematisk) gået en række danske blogs igennem–nogle kendte, andre ukendte–for at få en slags “hitliste” over, hvem der er størst i den danske blogosfære.  Det er ikke umuligt, at der er nogen ganske store blogs, som ikke er med på min hitliste, enten fordi de ikke er tilmeldt Technorati (f.eks. Polemiken og Liberators Brog), eller fordi jeg simpelthen ikke kender dem.  Men her er altså en liste, jeg har samlet over nogle udvalgte blogs, og hvor det første tal er bloggens placering i Technoratis ranking, mens det andet er det antal indgående links, som “rankingen” er baseret i:

 • Punditokraterne: #37.361; 87 blogs
 • Uriasposten: #39.135; 83 blogs
 • Polemiken: #39.555; 83 blogs (update)
 • Hodjas blog: #52.303; 62 blogs
 • Solitude.dk: #56.093; 58 blogs
 • Modspil.dk: #61.005; 54 blogs
 • Dorte’s Smadderkasse: #61.711; 53 blogs
 • Filtrat.dk: #67.487; 49 blogs
 • Minut: #71.488; 46 blogs
 • Humanisme.dk #81.131; 41 blogs
 • Onkel Henning #87.436; 38 blogs
 • Oschlag.dk: #89.914; 37 blogs
 • Mondofunza.com (Henrik Føhns): #93.331 (36 blogs)
 • Luftskibet (Dagbladet Information): #95.592; 35 blogs
 • Raapil Unblogged: #95.592; 35 blogs
 • Lars Hvidberg: #101.804; 33 blogs
 • Singleton: #121.643; 28 blogs
 • Skattetryk.dk: #137.719; 25 blogs
 • Amerikansk politik: #176.025; 20 blogs
 • Hairpin Bend: #186.167; 19 blogs
 • The Citizen: #209.859; 17 blogs
 • Progressivt.dk: # 239.889; 15 blogs
 • COIN Blog (Copenhagen Institute): #258.244; 14 blogs
 • Balder Blog: #279.933; 13 blogs
 • Kimporatoriet: # 330.085; 11 blogs
 • Zurückgeschossen: #451.229; 8 blogs
 • Jarls Blog: #451.229; 8 blogs
 • Reimer Bo Christensen/DR: #451.229; 8 blogs
 • Mandagsbloggen (Lars Hvidberg): #1.495.095; 2 blogs

Nuvel, selvom det ikke er meget at være ca. nr. 37.000 i verden, så giver dette jo dog visse “bragging rights” på hjemmebanen …

PS. Det er særligt værd at bemærke, hvor relativt få (3-4 styk) af disse danske blogs, der kan klassificeres som direkte venstreorienterede–og hvor relativt dårligt, de klarer sig.  Men så har de jo også MSM.

PPS. Sig gerne til, hvis der er nogle store danske blogs, som er tilmeldt Technorati, som jeg har overset.

PPPS. Det er egentligt forbavsende, at vores blog har væsentligt flere indgående links end f.eks. Informations “Luftskibet”–som til gengæld længe gav os den cadeau, at Punditokraterne som den eneste danske blog var taget med i RSS-feed i højre side af deres lay-out, side om side med NYT o.l.  Men så i denne uge eller så røg vi ud–og nu er vi ikke engang med i deres blogroll, som ellers indeholder David Trads og alskens venstreorienterede blogs.  Eller som de skriver derovre hos pluralisterne på Information: “Vi har valgt en række blogs, som vi synes er markante på den ene eller anden måde. Blogs som det er værd at pege på, og sende videre til.”  Sic transit gloria mundi–og værst for dem! 😉

24 thoughts on “Størst i dansk blogosfære?

 1. ML

  Det er mit indtryk, at blogsfæren også internationalt set domineres af højre side af det politiske spektrum. Jeg aner ikke, hvorfor det er sådan. Men nu hvor der bliver pralet (hvilket jeg synes er rimeligt nok, for det er på mange måder en unik side i dansk sammenhæng), vil jeg benytte anledningen til give lidt feedback, selvom ingen har bedt om den… ;)Der er mange gode indlæg. Man føler ofte, man er blevet klogere, når man forlader siden – på sådan en god hm-agtig måde. Men enkelte gange – og måske specielt på det sidste, synes jeg der er gået klynk i den. Begejstrede og oplysende indlæg er 10 gange mere interessante end endnu en klynkesang om, hvor hårdt det er at være liberal eller bare borgerlig i Foghs socialstat – og hvor dumme vælgerne er.Og så en teknisk finte: Jeg er nok ikke den eneste, der er blevet forelsket i RSS-feeds. Det er ligesom at holde elektronisk avis. Man behøver ikke lede. Nyhederne dumper bare ind. Men af en eller anden grund, tillader I kun, at man tjekker denne side automatisk hver 10. time – og man hvad værre er, man kan ikke lave RSS-feeds på de enkelte tråde.Men alt i alt: Thumbs up.

  Svar
 2. Jacob Christensen

  Statistik kan være fascinerende: Jeg noterer, at der i december er foretaget tre google-søgninger på termen “kurrild site:jacobchristensen.name”Vi er vel ikke ved at blive narcissistiske, Unge Kurrild? ;-)(Sidebemærking: Min egen blog kan – og skal – ikke hamle op med PK eller andre store danske blogs (ikke noget problem, for i så fald skulle jeg sikkert skifte til en udbyder, som var ti gange dyrere), men jeg noterer, at antallet af unikke besøgende – efter at bots, orme og andet uvæsen er trukket fra – rent faktisk har været stigende i løbet af 2006. Jeg forventede, at det skulle falde efter Muhammed-historien.)Og hvis 2006 var the year of the blog, hvad skal vi så lege i 2007?

  Svar
 3. US

  Tillykke med den flotte placering, den er velfortjent.Det kunne være spændende at bryde data længere ned og finde ud af, om der er en systematik i linkningsudviklingen – altså om antallet af liberale blogs, som må formodes at linke relativt ofte til en blog som denne, er voksende, eller om udviklingen skyldes at en større andel af de tilkommende linkere er ideologisk uenige og linker for at udstille modpartens argumenter med henblik på at tilbagevise dem.Uanset hvad øger det naturligvis bloggens indflydelse. Og I har jo også travlt…

  Svar
 4. Peter Kurrild-Klitgaard

  @ML m.fl.: Tak for de venlige ord.ML: “Det er mit indtryk, at blogsfæren også internationalt set domineres af højre side af det politiske spektrum. Jeg aner ikke, hvorfor det er sådan.”Jeg tror, at den mere libertære del af det politiske univers generelt var tidligere på nettet end de fleste andre medio 1990erne–det var både min egen oplevelse samt konklusionen i en del artikler om emnet. Jeg tror, at det havde noget med det “spontane” og pro-teknologi at gøre. Måske det er dét, der fortsat spilder over?ML: “Men nu hvor der bliver pralet (hvilket jeg synes er rimeligt nok, for det er på mange måder en unik side i dansk sammenhæng), vil jeg benytte anledningen til give lidt feedback, selvom ingen har bedt om den… ;)Der er mange gode indlæg. Man føler ofte, man er blevet klogere, når man forlader siden – på sådan en god hm-agtig måde. Men enkelte gange – og måske specielt på det sidste, synes jeg der er gået klynk i den. Begejstrede og oplysende indlæg er 10 gange mere interessante end endnu en klynkesang om, hvor hårdt det er at være liberal eller bare borgerlig i Foghs socialstat – og hvor dumme vælgerne er.”Det har du bestemt ret i. Jeg tror måske, at det ihvertfald delvist kan forklares med “eksogene” faktorer snarere end “endogene” … ;-)ML: “Og så en teknisk finte: Jeg er nok ikke den eneste, der er blevet forelsket i RSS-feeds. Det er ligesom at holde elektronisk avis. Man behøver ikke lede. Nyhederne dumper bare ind. Men af en eller anden grund, tillader I kun, at man tjekker denne side automatisk hver 10. time – og man hvad værre er, man kan ikke lave RSS-feeds på de enkelte tråde.”Det kan vi ikke gøre noget ved. Vi lever under Smartlog’s regime. Da vi i sommeren 2005 flyttede hertil fra blogger.com lød det som en god idé, og det betød på mange punkter, at vi dengang kunne få det, som vi ville have det. Men sidenhen virker det som om, at Smartlog teknisk er gået bag af dansen–ihvertfald lider vi under en del “glitches”, som vi ikke selv er herrer over.JC: “Statistik kan være fascinerende: Jeg noterer, at der i december er foretaget tre google-søgninger på termen “kurrild site:jacobchristensen.name” Vi er vel ikke ved at blive narcissistiske, Unge Kurrild? ;-)”Big Brother er tilsyneladende allestedsnærværende … (Jeg ved f.eks. også hvilken blog, du hos Technorati har klassificeret som din favorit blog …) Du har iøvrigt ganske ret i dit detektivarbejde, men det var faktisk, fordi jeg forleden tilfældigt kom googlende forbi, da du havde en reference til mig. Og så skulle jeg jo lige checke, hvad du ellers skrev …US: “Det kunne være spændende at bryde data længere ned og finde ud af, om der er en systematik i linkningsudviklingen – altså om antallet af liberale blogs, som må formodes at linke relativt ofte til en blog som denne, er voksende, eller om udviklingen skyldes at en større andel af de tilkommende linkere er ideologisk uenige og linker for at udstille modpartens argumenter med henblik på at tilbagevise dem.”Jeg tror, at det er lidt af hvert. Den gode Citizen Dane kan f.eks. næppe siges at være en fellow-traveller, men han er ret flink til at linke og kommentere vores historier. (Faktisk så meget at jeg godt gad vide, hvem han er … ;-)) Raapil er også flink. Men fra den mere egentlige venstrefløj er der godt nok ikke mange links–ihvertfald ikke flere, end vi har til dem.Omvendt virker det også som om, at de fleste VU’ere og KU’ere, som laver en blog til dem selv, begynder med et link til os. Og det er vi ikke kede af.

  Svar
 5. TerminalFrost

  Jeg er især glad for (og imponeret over) ClusterMaps, der grafisk giver statistik over, hvor folk kommer fra, der besøger ens blog. (Grafikken kan ses lidt nede på min blog.)Siden jeg tilmeldte min blog hos ClusterMaps har jeg fået næsten 1000 besøgende – og først for nyligt har jeg fået min første besøgende fra Sydamerika. Blogger man ikke dér nede? 😉

  Svar
 6. CD

  Heh – det jo bare fordi, jeg har et horn i siden på Mr. Law ;-)Bortset fra det, så vedjegsnartikke. Onkel Henning kaldte mig på et tidspunkt noget i retning af en skuffet konservativ, smid et /liberal på, så passer det nok meget godt.I øvrigt kan jeg da anbefale WordPress, og hvis I ikke gider betale for trafikken og have “besværet”med at opgradere installationen fra tid til anden selv, så WordPress.com – jeg kan ikke helt greje, om der er nogle features, som WP Multiuser ikke har, men det ser ikke lige sådan ud. WP er klart mere fleksibel. Det eneste er bare lige, om WP kan importere fra smartlog – og at I så skal svigte dem derhjemme på den dejlige ø 🙂

  Svar
 7. Johan Mellerup

  Jeg ville også voldsomt gerne linke til denne side, men TV2 tillader ikke at man linker udenom. De vil åbenbart lave deres interne blogboble.Ellers må jeg sige at det er forståeligt i er store. Med det mentale koma-konsensus der hersker i dansk politik, er det forfriskende at blive underholdt og beriget herinde

  Svar
 8. Sebastian A

  Tillyke med det, og tak for en super blog.mht til at blogosfæren hovedsageligt består af højre-orienterede, skyldes formentlig at danske medier (tv, radio..) er markant overrepræsenteret på den venstre siden, fx DR. Dvs. de venstreorienterede bliver mættet ved at se dansk fjernsyn og behøver derfor ingen blogs.

  Svar
 9. ABC

  Hvorfor står høyresiden relativt sterkt innenfor blogossfæren? En medvirkende årsak er nok at journalister stort sett har hatt sympatier til venstre, og at det har vært en viss grad av ensretting på kommentar- og kultursidene i toneangivende medier. Det å blogge fremsto som en alternativ kanal som venstresiden ikke hadde samme grad av incitament til å delta i.

  Svar
 10. Trine-Maria

  Jeg formoder, at du ikke kun har interesse for politiske blogs og iler derfor med oplysning om, at den største “danske” blog (hvis vi altså kan leve med, at den skrives på engelsk?) nok er Alexander Kjerulfs “Chief Happiness Officer”, som ligger nr. 1.594 på listen hos technorati – og som jeg har fået fortalt har 110.000 besøgende på en god dag 🙂

  Svar
 11. Peter Kurrild-Klitgaard

  @Trine Maria: “Jeg formoder, at du ikke kun har interesse for politiske blogs og iler derfor med oplysning om, at den største “danske” blog (hvis vi altså kan leve med, at den skrives på engelsk?) nok er Alexander Kjerulfs “Chief Happiness Officer”, som ligger nr. 1.594 på listen hos technorati – og som jeg har fået fortalt har 110.000 besøgende på en god dag :-)”Tak for tippet–pænt af dig! Jeg må sige, at jeg ikke kendte den. Jeg søgte–udover “the usual suspects”–på Technorati specifikt på blogs, hvor der forekom ordene “Danmark”, “dansk” m.v., og det har nok sorteret denne fra. Nææææ, der er jo andet end politiske blogs, der er interessante, men jeg må dog sige, at omend jeg medtog “Dorte’s Smadderkasse” de facto afgrænsede mig til blogs, der handler om politik, samfundsforhold o.l.@Allan: “fik lige meldt mavepusteren til, så der er en ekstra venstreorienteret…”Jamen tillykke med det. Jeg vil ikke sige, at der er decideret brug for flere venstreorienterede i blogosfæren–men der er ihvertfald plads … 😉

  Svar
 12. David Troels Garby

  Hej tillykke med de fine besøgstal. Vil lige nævne at Amerikansk politik (www.amerikanskpolitik.blogspot.com) ligger nummer 128.011 på Techocrati med links fra 27 blogs og dermed rykker forbi skattetryk. Det kunne være 28 links hvis de gode mennesker på punditokraterne ville rette linket i deres blogroll.Amerikansk politik er desuden hverken højre- eller venstreorienteret men solidt plantet på midten hvor den ser ud på en verden med lutter ekstremister.

  Svar
 13. Peter Kurrild-Klitgaard

  Ano: “Den danske binarybonsai.com er nok den højst placerede danske blog såvidt jeg kan se.”Whoa! Hold da helt op: Nr. 14 hos Technorati! Nå, men så lad os da holde fast ved, at min liste (primært) består af dansk-sprogede blogs med fokus på smafundsforhold o.l. …

  Svar
 14. Ulla Nørtoft Thomsen

  Polemiken.net er skam med på Technorati. Den er nr. 39.555 med links fra 83 blogs.Og hov, hvad Søren! Min egen blog, ullanoertoftthomsen.blogspot.com er nr. 93.639 med links fra 36 blogs.

  Svar
 15. Peter Kurrild-Klitgaard

  @Ulla: “Polemiken.net er skam med på Technorati. Den er nr. 39.555 med links fra 83 blogs.”Ups! Jeg kunne sørme heller ikke forstå det. Jeg kunne ikke se nogle indkommende links andetsteds og søgte vist så på http://www.polemiken.dk . Tak for korrektionen!”Og hov, hvad Søren! Min egen blog, ullanoertoftthomsen.blogspot.com er nr. 93.639 med links fra 36 blogs.”Tillykke med det … (Det var ikke meningen, min liste skulle være komplet men blot indikativ.)

  Svar
 16. Peter Kurrild-Klitgaard

  Tak for diverse forslag til blogs, der kunne komme på listen; den var dog, som nævnt, ikke ment som et forsøg på en fyldestgørende liste men blot som en indikation af, hvor en række blogs lå i forhold til hinanden.Iøvrigt er denne blog siden min post nået til 100 indgående links og rykket ca. 4.000 pladser op på Technoratis liste …

  Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.