Cowen & Copenhagen

 På initiativ af vores punditokrat emeritus, professor Nicolai Foss, er den kendte amerikanske “østrigske” økonom Tyler Cowen, fra George Mason University og MarginalRevolution.com , i de kommende dage i landet for at besøge Handelshøjskolen i København (CBS). I den forbindelse finder to arrangementer sted, som nok kan have interesse for de af denne blogs læsere, som er interesserede i økonomi og frihed, og som bor i hovedstadsområdet. Her kommer lidt fra CBS’ foromtale:

“Det er en af økonomiens tunge drenge, der gæster Copenhagen Business School den 21. Maj: Tyler Cowen er verdens mest læste forum for økonomer på Nettet.

Cowen’s centrale interesse er sammenhængen mellem kunst, kultur, og økonomi, og hans berømte analyser om emnet kobler til andre af tidens store problemer så som globalisering, frihandel og offentlig politik. Cowen er inviteret til Danmark af to af CBS’ forskningscentre med interesse i kultur, økonomi og globalisering, Center for Strategi og Globalisering og imagine.. Creative Industries Research. Cowen vil holde to foredrag på CBS den 21. maj: Klokken 11 taler han om The Creative Destruction of Cultures og kl 13.30 taler han om Subsidizing the Film Industry: Pros and cons. Ved foredraget kl. 13.30 vil professor, dr. Christian Hjorth-Andersen (Økonomisk Institut, Københavns Universitet) diskutere Cowen’s synspunkter ud fra et dansk perspektiv.

Cowen’s mest kendte bøger omfatter What Price Fame?, der analyserer stjernedyrkelsen i kulturlivet, samt In Praise of Commercial Culture, der diskuterer fordele og ulemper ved kommercialisering og globalisering af kulturlivet samt behovet for offentlig kulturstøtte.

Cowen er selv en aktiv forbruger af amerikansk og global kultur, og Washington Post har udgivet hans populære guide til byens mest spændende etniske spisesteder.”

Tid: Mandag 21. maj kl 11 og 13.30
Sted: Copenhagen Business School, Kilen, Kilevej 14A, lokale Ks.48 (stuen)

6 thoughts on “Cowen & Copenhagen

 1. US

  Cooooooooooooooool!Jeg skal af andre årsager til København i weekenden. Det kunne godt se ud til at jeg bliver en dag ekstra!

  Svar
 2. US

  Kom lige til at tænke på: Kræver det tilmelding at deltage? Der står ikke noget om tilmelding på linket, og der står heller ikke noget om, hvorvidt man skal være indskrevet på CBS eller ej for at deltage. Er seminaret tilgængeligt for offentligheden?PKK?

  Svar
 3. Jan Madsen

  US, skriv og spørg. Hvis ikke du hører fra dem, så duk op alligevel, det gør jeg. Der er masser af plads i Ks. 48.

  Svar
 4. Jan Madsen

  Har lige fået bekræftet, at det er et åbent arrangement, hvor alle er velkomne. Der er ikke nogen krav om tilmelding.

  Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.