Danske og colombianske holdninger til FARC

Tøjfirmaet “Fighters and Lovers” slog sig en overgang op på at sælge T-shirts med budskaber, der støtter terrororganisationer, som PFLP og colombianske FARC. Der verserer p.t. en straffesag mod Fighters and Lovers direktør, for at yde støtte til en ulovlig terror organisation. Man kan diskutere, hvor berettiget en straffesag er i et sådant tilfælde. Det må i min optik stå enhver person frit for at bære hagekors, hammer og sejl, Hamas flag og andre budskaber, der støtter menneskefjendsker organisationer og ideologier. I nærværende tilfælde er der dog angiveligt tale om at overskuddet for salget af t-shirtsene skulle gå til de omtalte organisationer. Hvis det vitterligt kan bevises, at pengene ville gå til terrororganisationer bliver en strafferetlig sanktion selvfølgelig mere legitim.

På undertegnede virker det dog langt stærkere end et strafferetsligt efterspil, at en stor del af de colombianere FARC påstår, at de kæmper for og som Fighters and Lovers vel ønsker at være “solidariske med” er gået på gaden i protest mod FARCs mange myrderier og kidnapninger.

2 thoughts on “Danske og colombianske holdninger til FARC

  1. Hans Henrik Hansen

    “Hvis det vitterligt kan bevises, at pengene ville gå til terrororganisationer bliver en strafferetlig sanktion selvfølgelig mere legitim” – præcis, og det er vel også netop dét, anklagemyndigheden hænger sin hat på!(?)Men hvis/når det ny åbenbart er blevet strafbart at støtte terrororganisationer, må jeg da erkende, at det undrede mig såre for et par dage siden i tva at overvære, hvad jeg umiddelbart ville betegne som massiv reklame for terrororganisationer. Indslagets hovedaktør var en pølsemand, der er tiltalt for i sit salgsområde at have haft nogle T-shirts hængende, som sælges til fordel for FARC (og PFLP?).Pølsemanden fremviste ingen ‘effekter’, men det gjorde til gengæld deltagerne i en efterfølgende champagne-seance (til benefice for optagelsen iscenesat og financieret af DR??), som ivrigt poserede for kameraet, iført diverse tekstiler! :)Indslaget efterlod ikke megen tvivl om, på hvis side DRs sympati ligger – hvilket afslutningsvis blev understreget med et citat fra en professor (i forvaltningsret – hvad pokker så dét vedrører emnet?), som fremsatte det synspunkt, at ingen af de tiltalte kunne straffes, medmindre anklageren kunne bevise, at FARC, PFLP mfl. ikke fører legitim frihedskamp mod repressive regimer!(Umiddelbart ville jeg anse det for strafbart blot at støtte organisationer på EUs ‘terrorliste’ – men jeg har heller ikke (nær)læst lovbestemmelserne!)

    Svar
  2. Daniel Beattie

    Hvorfor er det legitimt at straffe nogen for at give penge til andre? Det har jeg svært ved at se at det skulle være. Det er jo ikke tøjfirmaet (hvor usympatiske vi end måtte synes de måtte være) der udfører volden og det er heller ikke dem der beordrer eller bare beder FARC om at udføre den.

    Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.