Klumme på 180grader

Hermed en skamløs selvpromovering for denne weekends klumme, som jeg har skrevet på netavisen 180grader (her).

Når vi nu er i gang med reklamer, er det bemærkelsesværdigt at se, hvordan 180grader allerede har fanget flere historier, som MSM ikke ser, fordi deres udsyn er – ahem – anderledes, f.eks. fagforeningsmanden der havde go’e gamle Stalin hængende på væggen bag sig og ikke rigtig kunne se noget at klandre den gamle fører for.

Det er interessant at se, at der i den borgerlig-liberale del af MSM begynder at dukke stadig flere henvisninger til 180grader op, forleden var Berlingske fair nok til at kreditere Stalin-historien på lederplads. Forhåbentlig spreder ikke bare kendskabet til netavisen sig, men også erkendelsen af, at journalistik kan være andet end det, Politiken og DR udvælger.

3 thoughts on “Klumme på 180grader

 1. IF

  God klumme, tak for den. Jeg har i udd.systemet ofte stødt på rendyrket anti-semitisme. Oftest stammer den fra den gamle venstrefløj, som jeg mener er ibland de værste racister. Jeg er sågar mødt folk i København, der brugte “jøde” som et skældsord. Da jeg spurgte ind til, hvad der mentes med karakterisering, fik jeg svaret: “Du ved, sådan en grisk gnier, der prøver at snyde én. En slags ondskabsfuld købmand.” Goebbels har ikke levet forgæves… :(Ensigheden i mediernes dækning er ofte sådan firkantet, at man får lyst til at skrige af vrede. Derfor er 180grader et frisk pust.

  Svar
 2. Hans Henrik Hansen

  Også (kortfattet, men ikke mindre velment) ‘bifald’ herfra: Herligt at vi har fået disse nye fora, hvor andet end (‘pc’) MSM-synspunkter kan formidles! 🙂

  Svar
 3. Niels A Nielsen

  God Artikel, Mr Law.Law: “Men også i andre former lever forestillingen om den ædle vilde videre og giver de mest absurde udslag. Det er en sær beundring, der næres af det civilisatoriske selvhad, som mange på venstrefløjen plages af.”Er det civilisatoriske selvhad og forestillingen om “den ædle vilde” ikke i realiteten to sider af den selvsamme sag? Uden den ene var den anden vist ikke til.Law: “Denne forkærlighed for oprindelige (læs: eksotiske) folk, der ikke opfattes som rigtige mennesker, der kan tage ansvar og være kedelige..” Det er en præcis beskrivelse af den racisme, som jeg mener, er den klart alvorligste form i dag.Jeg kan ikke lade være med at anføre et citat af Klaus Rifbjerg, der illustrerer, at racetænkningen kommer til udtryk ikke blot i forholdet til den fremmede “ædle vilde”, som du nævner, men den viser også sit ækle ansigt i det civilisatoriske selvhad. Således hos for eksempel Rifbjerg: ”Som nation ville vi have godt af lidt raceblanding, frem for at vi løber rundt og ligner en flok kogte kartofler i hovedet.” BT 15/12-01. Det er jo rendyrket racisme af den mest primitive slags.”Jeg ved ikke, hvad der egentlig er værst: det indolente jødehad, der aldrig rigtig kan bekvemme sig til at træde i karakter, eller infantiliseringen af palæstinenserne, så de aldrig behandles som voksne ansvarlige mennesker, men konstant afskrives som enten ædle vilde eller iltre børn, der bør fodres og forsørges, men derudover er unddraget enhver ræson. Begge masker er groteske og forhindrer det klarsyn, vi har brug for nu.”Jeg er altså tilbøjelig til at sige, at den sidste form er langt den værste i vores situation – i hvert fald i Vesten. Den første trold er som eventyrets Rumleskaft blevet kaldt ved sit rette navn, og vi kender den som regel, når vi ser den. Den graver sin egen grav, når den viser sig – med mindre da forestillingen om den “ædle vilde” hos os er så fuldstændig blændende, at den mest åbenlyse ondskab kan bortforklares eller undskyldes! Vi trænger desperat til, at også den anden trolds navn (eller er det blot den samme trolds andet navn) nævnes og dermed besejres.

  Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.