En modig mand I

Her på denne blog kritiserer vi ofte statsministeren. Hvordan kan vi andet med den politik, der føres?

Som sædvanligt rammer Edith Thingstrup plet i sit debatindlæg i dagens Berlinger (desværre, intet link), når hun peger på, at regeringen er mere interesseret i at købe sympati hos socialdemokratiske vælgere end at tilgodese borgerlige og liberale, fordi deres stemmer jo allerede er sikrede. Det er irriterende rationelt og frustrerende svært at gøre noget fornuftigt ved – andet end at kritisere, og det gør vi så.

Men der skal også være plads til at rose, når rosen er fortjent. Og det var den i statsministerens åbningstale i tirsdags.

Tænk, vi har en statsminister, der ved Folketingets officielle åbning i den grundlovsforeskrevne tale tør tage åbent og velbegrundet afstand fra de forsøg, der foregår i FN regi på at begrænse ytringsfriheden.

Kunne man forestille sig en socialdemokratisk statsminister (uanset hvem af dem) sige noget tilsvarende om FN? Eller hos en svensk statsminister (uanset partifarven) eller en norsk (uanset hvem overhovedet)

Næppe. Så ros herfra for det.

Trods alt banker der et liberalt hjerte bag facaden. Det er bare pokkers, at det banker så roligt og velkalkuleret.

2 thoughts on “En modig mand I

  1. US

    Altså, meget kan man kalde statsministeren, men ordet “modig” passer meget dårligt i en beskrivelse af ham.At det er ren kujoneri at eftersnakke de politisk korrekte i FN, det er klart, og at det er en udbredt uskik blandt regeringsledere, der burde vide bedre, er en sørgelig kendsgerning. Men at statsministeren på dette punkt ikke render efter den “korrekte meninger” gør da ikke hans kritik “modig”. At udvise mod kræver, at man løber en risiko. Hvad er risikoen statsministeren løber? Er den stor nok til, at han kan kaldes “modig”? Hvad skal vi så i fremtiden kalde folk som Lars Vilks? Statsministeren komplimenteres disse dage for at gøre noget, der burde være en selvfølgelighed. Om noget er det et billede på tidsånden. Men uanset om han skal agtes for det selvfølgelige eller ej, er postens overskrift meget skidt valgt. Det her har intet med _mod_ at gøre.

    Svar
  2. US

    Nå, sidste del af indlægget kom ikke med:Det her handler om at kaste et meget billigt og afgnavet kødben til “kernevælgerne”. Nej, Fogh vil ikke sænke skatterne. Han er vild med velfærdsstaten. Men i det mindste kritiserer han da beslutninger truffet langt fra landets grænser, i en institution som arbejder hårdt på at afskaffe sig selv og enhver politisk legitimitet, den på noget tidspunkt måtte have haft. Kritik som ikke koster ham noget som helst.Talk is cheap!

    Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.