Obama og Irak (II)

Det er den amerikanske uafhængighedsdag, som denne blog burde skrive noget mere originalt end dette.

Jeg havde for noget tid siden en klumme i 180grader om Obamas problem med fremgangen i Irak. Her er så NYT om det samme.

God 4. juli.

4 thoughts on “Obama og Irak (II)

 1. Limagolf

  Obama har samme holdning til Irak som han hele tiden har haft:http://www.jedreport.com/2008/07/the-question-is.htmlDen har iøvrigt hele tiden været pragmatisk, selvom han selvfølgelig går ind for en tilbagetrækning så hurtig som muligt.Det gjorde de konservative i USA forøvrigt også, indtil evig tilstedeværelse i Irak blev et fast princip. Hvilket jeg iøvrigt aldrig har forstået.Det er de såkaldt “venstresnoede massemedier” (konservativt ejede hele bundtet), der hverken kan læse eller skrive, endsige nå til en logisk følgeslutning uden at blive holdt i hånden.De mener deres opgave er kritisk at undersøge samtlige kandidater, undtagen dem der hedder McCain til efternavn…/Limagolf

  Svar
 2. LuckyLibertas

  Vestens forvirrede og splittede opfattelse af situationen i Irak er bedrøvelig.Iran vil bestemme, og bestemmer de facto i Irak. Iraks flertal bestående af shiamuslimer stammer fra Iran og støttes fuldt og aktivt af Iran. Når Vesten trækker sig tilbage vil Iran blot befæste sin allerede stærke stilling i Irak og hele regionen.Muslimer kan med rette sige at det er deres ” borgerkrig eller ikke-borgerkrig”. De er historisk udviklingsmæssigt nogle regionale konflikter baggud. Terrorister fanges ikke, og udviklende handel med bl.a. olie styrkes heller ikke på denne måde. Og endelig kan reelt demokrati da slet ikke indføres på denne måde, hvis man da overhovedet kan overbevise sig selv om at have ret til det.

  Svar
 3. C

  Den krig var – desværre – et kæmpe cluster-fuck. Og “Mr. Law”‘s patetiske forsøg på at sælge den som en strategisk genistreg er mildt sagt latterligt. Godt at han kun er professor, og ikke har indflydelse på den virkelige verden.

  Svar
 4. Flemming

  C: “Den krig var – desværre – et kæmpe cluster-fuck. Og “Mr. Law”‘s patetiske forsøg på at sælge den som en strategisk genistreg er mildt sagt latterligt. “Av for den. Synes du virkeligt det. Jamen, så kan der da ikke være nogen tvivl. Jeg tror du har overbevidst mange læsere med din sobre analyse. Tak for bidraget.Iøvrigt pudsigt at aviserne i dag kan fortæle hvordan irakerne formentligt allerede fra midten af 2009 selv kan opretholde kontrol og sikkerhed i landet, bortset fra luftvåben og søværn.

  Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.