Klumme i 180 grader "Om Per Stig Møllers dystre menneskesyn og vildfarelser ud i økonomiske sammenhænge"

Uden at der ellers har været nogen form for koordinering, er også dagens klumme i 180grader, ligesom Mr. Laws kronik i Berlingske Tidende “liberalisme i en krisetid” afledt af Per Stig Møllers kronik i Berlingske Tidende sidste søndag.

I forbindelse med omtale af sin kronik, skriver Mr. Law, at

“Egentlig er det ikke videre smart at hakke konservative og liberale indbyrdes. Vi burde hellere samle os mod socialisterne, der vejrer morgenluft, og vi har trods alt mere til fælles end til forskel. Men når nu vores konservative venner kaster handsken, endda to gange, kan vi vel godt tage den op, sådan i al gemytlighed.”

Ovenstående gemytlighed kan jeg vist ikke leve op til. På den anden side kan man selvføgelig også spørge sig selv, med tanke på Per Stig Møllers fremstilling af markedet, om hvem der “med sådanne venner har så brug for fjender?”.

Men idet hele taget vil jeg også mene, at en rammende karakteristik af den nuværende regering langt hen af vejen er, “at med sådan en borgerlig regering, hvem har så brug for en socialdemokratisk?” – og selvfølgelig kunne dette siges med omvendt fortegn i 1990erne af socialdemokrater der er så fjollede at de tror på noget (andet end magten og den blå bog :)).

Sagt i al gemytlighed.

Klummen findes her.

Og til de, der endnu ikke har læst Mr. Laws kronik, så findes den fortsat her, og er spot on.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.