En økonomisk analyse af AC/DC (ja, rockbandet)

Det er nogle gange helt fantastisk at opleve, hvad økonomer finder på at beskæftige sig med. Se for eksempel dette abstract fra det nyeste nummer af det ret velrenommerede videnskabelige tidsskrift Economic Inquiry:

We use tools from experimental economics to address the age-old debate regarding who was a better singer in the band AC/DC. Our results suggest that (using wealth maximization as a measure of “better”) listening to Brian Johnson (relative to listening to Bon Scott) resulted in “better” outcomes in an ultimatum game. These results may have important implications for settling drunken music debates and environmental design issues in organizations. (JEL C7, C9, D6, Z1)

Med andre ord, Robert Oxoby fra universitetet i Calgary argumenterer på empirisk grundlag, at Brian Johnson er den mere succesfulde sanger af de to. Om Oxoby så tager Bon Scotts særlige livsstil – manden døde af at blive kvalt i sit eget opkast efter en massiv druktur – er stadig uklart.

6 thoughts on “En økonomisk analyse af AC/DC (ja, rockbandet)

 1. Mads

  Come on, alle – måske med undtagelse af økonomer – ved da, at Brian Johnson er bedst. Hvad bliver det næste – at Paul Di’Anno var bedre end Bruce Dickinson som forsanger i Iron Maiden? Latterlig påstand :-)Mads

  Svar
 2. Lasse Grosbøl

  I Iron Maidens tilfælde ville der da slet ikke være nogen konkurrence.Selvom Di’Anno pladerne var fine og en god begyndelse for bandet, når de jo ikke klassiske skiver som Number of the Beast, Piece of Mind, Powerslave, Somewhere in Time eller Seventh Son of a Seventh Son til sokkeholderne, knap nok til fodsålerne.Og efter at have set Iron Maiden live de sidste tre gange de har været i Danmark, har jeg ved selvsyn erkendt at Dickinson stadig er fantastisk! Og se koncertfilmen Flight 666 hvis I stadig er i tvivl.Det behøver man ikke en økonom til at fortælle en. Det synes jeg nu heller ikke man gjorde med Johnson og Scott, men det er måske en tættere afgørelse…mvhLasse GrosbølP.S. Får økonomer penege for at lave den slags undersøgelser? Eller er det noget de laver i deres fritid?

  Svar
 3. Christian Bjørnskov

  @Lasse: Mht. din første pointe er jeg helt enig med dig – med Dickinson er der ingen konkurrence. Mht. dit spørgsmål henviser jeg til første note, hvor man typisk takker for hjælp osv. Den slutter således: “We also thank a delayed Air Canada flight and a bar in the Vancouver airport for providing the time, space, and resources necessary to pursue this research. All errors are attributable to Air Canada.” Mao. i deres fritid:-)

  Svar
 4. Maverick

  Jeg vil nu mene at der er meget stor uenighed blandt AC/DC fans om hvem der er den bedste forsanger. Personligt foretrækker jeg faktisk Bon Scott da jeg synes han har mere karisma og udstråling end Brian Johnson.Men smag og behag er jo heldigvis forskellig, så man kan jo altid få en god lille diskussion ud af sådan et spørgsmål.

  Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.