Other People’s Money – Larry the Liquidator

I sit indlæg om Michael Moores nye (dokumentar)film forleden nævnte Carsten Valgreen Oliver Stone og hans “Wall Street” , med dens nu berømte “Greed (for lack of a better word) is good” – hvor det der står i parantes desværre ofte glemmes.

Greed (for lack of a better word) is good:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7upG01-XWbY[/youtube]

Det fik mig til at tænke på en scene fra “Other Peoples Money” fra 1991, som en fast klummeskribent på en af de store morgenaviser (og spindoktor) gjorde mig opmærksom på sidste år. Om filmen ellers er god eller dårlig skal jeg ikke kunne sige, da jeg kun kender denne scene. Den er til gengæld noget af det bedste forsvar for det “rå” marked, som jeg har set i nogen spillefilm.

Kort fortalt handler “Other Peoples Money” om en “fjentlig” overtagelse af det gamle hæderkronede “New England Wire & Cable” . Filmens centrale scene er, da den gamle direktør  Andrew Jorgenson (spillet af Gregory Peck) og “onde “Larry the Liquidator” (spillet af Danny De Vito) forsøger at overtale aktieejerne til enten at fortsætte med at drive virksomheden eller likvidere den.

Argumenterne for fortsat drift:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xJRhrow3Jws[/youtube]

Argumenterne for likvidering af “New England Wire & Cable”:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MfL7STmWZ1c[/youtube]

Hvorvidt der er tale om et frivilligt eller ufrivilligt forsvar for markedsøkonomien kan jeg som sagt ikke svare på. Jeg har ikke set hele filmen og kender ikke afslutningen. Men det er der måske nogle blandt læserne af denne blog der gør.

3 thoughts on “Other People’s Money – Larry the Liquidator

  1. AK

    Jeg havde selv fornøjelsen af at blive gjort opmærksom på netop dette klip – af netop denne omtalte kommentator – og kan kun anbefale det. Fremragende!

    Svar
  2. Jesper Juul Andersen

    Det er absolut en af de bedste pro-kapitalisme film jeg længe har set. Og den ender netop lykkeligt, både for fabrikken og kapitalismen. Netop i wall street viser Gordon Gekko jo at han (Oliver Stone) ikke har fattet en pind når han taler om at økonomien er et nul-sums spil (senere i filmen). Dette er ikke tilfældet i OPP, som er en glimrende og morsom film.

    Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.