Amerikansk tillid til regeringen i bund

En ny survey fra the Pew Center viser, at amerikanernes tillid til regeringen er faldet drastisk, og er tæt på at være historisk lav. Undersøgelsen tegner unægteligt et andet billede af den politiske situation i USA, end europæiske medier bringer for tiden. Her er et par pluk fra NPR’s dækning:

Only 22 percent of Americans surveyed by Pew say they can trust government in Washington “almost always or most of the time” — among the lowest measures in the half-century since pollsters have been asking the question. And an increasing number — almost 1 of every 3 people — say they believe government is a major threat to their personal freedoms and want federal power reined in.

Pew asked people to say whether they were content, frustrated or angry with the federal government — and 3 of every 4 people said they were either frustrated or angry.

The proportion of Americans who say they are “angry” with the federal government has doubled since 2000, increasing from 10 percent to 20 percent.

Independents who are highly frustrated with government are highly committed to voting this year, and they favor the GOP candidates in their district by a margin of 66 percent to 13 percent.

Pew gentog undersøgelsen hele tre gange for at være sikre på, at det ikke bare var en tilfældighed, at de fik disse dramatiske resultater, men fik det samme resultat igen. Som centerets leder Andrew Kohut konkluderer: “The public wants a less activist government.” Det kan godt være at danske og europæiske mainstream medier elsker Barack Obama og den kurs, han har lagt for USA, men amerikanerne er uenige. Kunne vi måske få det dækket i danske medier?

4 thoughts on “Amerikansk tillid til regeringen i bund

 1. Chris

  Helt ærlig Bjørnskov!

  For det første: Artiklen angiver specifikt, at undersøgelsen vedrører “government in Washington”, hvilket dækker over såvel Det Hvide Hus som Kongressen. Dette bekræftes i øvrigt senere i teksten, hvor der står skrevet, at det der navnlig skaber utilfredshed er:

  “a bad economy, backlash against Washington partisanship and “epic discontent” with elected officials that found fuel in this year’s bitter health care debate.”

  Ingen af disse kan med nogen seriøsitet hænges op på Obama alene. Faktisk er dette blot den seneste af en LAANG række undersøgelser der viser, at amerikanere hader Washington D.C., som en helhed! Det er faktisk lidt af en nationalsport.

  Er Obama del af problemet? I nogles øjne helt sikkert! Men det kan jeg love dig der også er mange der vil sige om republikanerne. Hvilket på fin vis fører mig til min sidste anke mod dit forsøg på at dreje denne generelle poll over til noget “dramatisk”, der viser, at alle dem der er utilfredse skulle være det med Obama:

  “But the trust numbers were even lower at the close of the George W. Bush administration, dipping below 20 percent.”

  Mon ikke mange stadig er “turned off Washington” på grund af alle de problemer de stadig slås med, bl.a. på grund af Bush II?

  Denne undersøgelse viser bare en generel lede med “the establishment”. Bare spørg McCain. Du ved? Ham der ville have været præsident hvis Obama havde tabt. Han slås nu for sit liv for at blive genvalgt! Han var sit partis præsidentkandidat!! Og nu kan han måske ikke blive genvalgt!

  Amerikanerne er trætte af et korrupt politisk system, der har røvrendt dem i årtier. De var trætte af det under Bush og er det under Obama. Nothing new under the sun.

  Svar
 2. Christian Bjørnskov

  @Chris: Det særlige er ikke, at amerikanerne ikke har nogen special tillid til Washington, men at tilliden er så lav, selv for amerikanske forhold. og ja, tilliden til regeringen var ligeså lav under Bush i 2006, men som Pew selv understreger, er tilliden til Kongressen også fulgt med ned denne gang. Det er ikke kun præsidenten, men hvad hele systemet er igang med. Sidst i NPR’s dækning understreger man f.eks., at mens 42% ville have en mindre stat og 43% større stat sidste år, er tallene idag 50% og 39%. For en meningsmåling af denne kvalitet og på kun et år er det altså stadig et dramatisk skifte.

  Svar
 3. Søren Nørbak

  Chris
  Først og fremmest overfortolker du Bjørnskov indlæg. Bjørnskov skriver intet sted at Obama er den eneste grund til amerikanernes utilfredshed men derimod at det er den amerikanske regering. For det andet er Pews og Bjørnskovs pointe at den aktivistiske socialpolitik (som Obama er bannerfører for) ikke er velset eller ønsket i store dele af befolkningen. Det er bemærkelsesværdigt hvor meget tid og plads de danske medier brugte på Bush II’s problemer og “popularitet” mens Obamas tilsvarende problemer enten ikke nævnes eller afvise som republikansk fnidder.

  NB!
  1) Hvor lange skal vi fortsætte med at skyde på Bush II, når hans efterfølger mere eller mindre følger samme politik?
  2) Efter Obamas indsættelse var der et radikalt skifte i befolkningens tiltro til “government”. Jeg kan ikke huske det præcise tal men det var over 50% af amerikanerne der mente at “government” var nødvendig eller godt. Nu ser vi at amerikanernes er vendt tilbage til deres utilfredshed hvilket i høj grad må tilskrives både Obama og kongressen.

  Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.