Hvem vinder VM – James Vreelands absurde forudsigelser

Hvem vil ikke gerne vinde penge, og forudsige hvem der vinder kampene ved fodbold-VM? Dagens indlæg stiller spørgsmålet om, hvordan man forudsiger den slags, men med tungen lige i munden. Grunden er nemlig, at min ven og kollega James Vreeland (Georgetown University, som pt. besøger os i mit eksil i Göttingen) har stillet en meget personlig og helt absurd model op for, hvem han bør holde med. Og den virker forbløffende godt.

Tag et kig på bloggen The Vreelander for at læse, hvordan han gør. Hint: Beslutningsreglen handler primært om at holde med det land, der har givet ham flest penge. Når man har tænkt lidt over, hvilke lande, der inviterer eller funder en af de førende forskere i MF-forhold, er det ikke helt så dumt som det lyder.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.