Troels Lund Poulsen om velfærdsstaten

Man skal høre meget …

»Venstre står vagt om de universelle velfærdsydelser som børnecheck, SU og boligsikring. Hvis man vil rulle velfærdssamfundet 40-50 år tilbage til dengang man kun lavede behovsorienterede ydelser, så underminerer det tilliden til det velfærdssamfund, som vi alle vil bevare. Så ryger opbakningen til at betale skat,« siger Venstres skatteminister Troels Lund Poulsen, der kalder hele diskussionen »forfejlet«.

Update: Jeg gav dd. skatteministeren nogle ord med på vejen.

5 thoughts on “Troels Lund Poulsen om velfærdsstaten

 1. Lars

  Så serviceydelserne er en begrundelse for at kunne opkræve skat? Og jeg som naivt troede det var omvendt.

  Svar
 2. Mathias

  Jeg kender en der er ved at forske i noget for Troels Lund Poulsen ret interessant… at det faktisk styrker den organiske solidaritet hvis man differentierer velfærdsydelserne i stedet for at give dem universielt.

  Altså: Færre børnepenge til de rige -> større sammenhængskraft

  Jeg glæder mig til at finde ud af hvad der kommer ud af forskningen.

  Svar
 3. Sebastian A

  “det velfærdssamfund, som vi alle vil bevare.”

  Siger hvem! Det forekommer mig meget totalitært, når en skatteminister udtaler sig på vegne af alle danskere.

  Svar
 4. Jesper Skov

  Nu ved jeg godt, at politik er de muliges kunst, at man skal kunne tælle til 90 osv. osv. Men Troels Lund Poulsen kan jeg simpelthen ikke snuppe. Han er ikke bare realpolitiker, han er idiot.

  Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.