Gary Becker om krisen

Der bliver sagt og skrevet meget nonsens om finanskrisens årsager, og hvad man ‘bør’ gøre for at imødegå krisen og dens konsekvenser. Det gælder ikke mindst i den nuværende valgkamp, hvor politikere på begge fløje kæmper om at ville intervenere mest og bruge flest penge. Hele baggrunden for de politiske ideer er, at politikerne ved bedre og markedet tager fejl. Nobelpristageren Gary Becker havde forleden et indlæg i Wall Street Journal, som meget fint opsummerer, hvad der egentlig er foregået og hvorfor vi burde bekymre os om situationen. Hele indlægget kan læses her (stærkt anbefalet); her er Beckers konkluderende ord:

Government regulations and laws are obviously essential to any well-functioning economy. Still, when the performance of markets is compared systematically to government alternatives, markets usually come out looking pretty darn good.

4 thoughts on “Gary Becker om krisen

 1. Sb

  Hov, fortsættelse, det ville klæde de herrer bjørnskov og Kurrild at komme med samme kritiske bemærkninger om pop science som de uddeler til den anden side.

  Svar
 2. Peter Kurrild-Klitgaard

  Nu blogger jeg jo ikke mere her på stedet og har ikke gjort det om Krugman andre steder, så det …

  Men hvis Du, “sb”, gerne vil have en seriøs diskussion, så kunne Du jo begynde med at uddybe, hvor Du mener, at Beckers klumme går forkert?

  Iøvrigt er jeg ret overbevist om, at det er forkert at kalde Becker en “_republikansk_ Krugman”. Jeg tror, at det–ulig Krugman–vil være svært at finde eksempler på, at han har kastet sig udi partipolitiske diskussioner, og mit eget personlige kendskab til ham siger mig, at han er ret ikke-partipolitisk.

  Svar
 3. Johannes

  Et lille spørgsmål. Hvordan kan markedet tage fejl? Har markedet da en bevidsthed? Hvis ja, hvor er denne bevidsthed henne? 😉

  Hvis økonomer skal tage deres grundtilgang om metodologisk individualisme seriøst, skal man lige have luget lidt ud i sprogbruget.

  Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.