Politiet kan ikke servicere borgerne – en forudsigelig konsekvens af narkotikapolitikken

Det sker vist ikke ofte vi her på bloggen henviser til Ekstrabladet, men en gang skal jo være den første. Hele dagen i dag har der for gud ved hvilken gang kørt en historie rundt i medierne omkring politiets manglende evne til at servicere borgerne. For gud ved hvilken gang anfører politiet til sit forsvar, at man er nød til at prioritere, eller som en politimand udtaler til Ekstrabladet:

Der er tidspunkter, hvor der fra borgernes side er et klart behov for at få hjælp fra politiet, men hvor vi simpelthen ikke har mulighederne som tingene er i dag,

og henviser direkte til indsatsen mod banderne – hvis eksistens og magt som bekendt primært er baseret på deres indtægter fra salg af narkotika.

Der er naturligvis ikke noget nyt under solen. I 1990erne hvde vi præcist sammen problem og politiet gav præcist samme svar. Det er imponerende – og beskæmmende – at det åbenbart fortsat ikke er gået op for de ansvarlige politikere. Vi har aldrig haft så mange betjente, og vi har vel aldrig- hvis man ser bort fra en kort periode under anden verdenskrig – haft så ringe service.

Se http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article1792844.ece

 

2 thoughts on “Politiet kan ikke servicere borgerne – en forudsigelig konsekvens af narkotikapolitikken

 1. JR

  “Vi har aldrig haft så mange betjente, og vi har vel aldrig- hvis man ser bort fra en kort periode under anden verdenskrig – haft så ringe service.”

  Jeg er helt enig i, at vi har en tåbelig narkotikalovgivning som er med til at finansiere kriminelle bander.

  Men statistisk set performer politiet i dag rent faktisk bedre end for 5 år siden (bemærk dog politireform). De opklarer ganske enkelt flere forbrydelser og afgørelsesprocenten på f.eks. indbrud er steget en smule. For andre typer kriminalitet ser man ligeledes en stigning i afgørelsesprocenten. Ved sædelighedsforbrydelser er afgørelsesprocenten f.eks. steget fra omkring 40% til omkring 47%. Derudover er politiet i dag hurtigere fremme end tidligere. Se selv statistikken på politistatistik.dk (som desværre kun indeholder data fra efter politireformen). Så helt ad helvede til går det ikke.

  Når det er sagt har vi nogle gevaldige kriminalitetsproblemer her i landet. Herunder at vi har noget nær verdensrekord i indbrud (vi har næsten dobbelt så mange som USA per indbygger – på trods af en ældre befolkning). Og vi har en utrolig lav opklaringsprocent på indbrud. Men det er et politisk valg og forskellen mellem USA og Danmark i den henseende kan vel næppe tilskrives en mere lempelig narkopolitik i USA.

  Svar
 2. Niels Westy Munch-holbek

  @JR – Naturligvis har du ret i at der er sket en positiv udvikling på visse områder, så hvis teksten tages helt bogstavelig, med andre ord, tolkes som om jeg skriver, at nu og her i indeværende år, er det værre end nogensinde før, så er indlægget selvfølgelig noget sludder. Men at politiet ikke tager sig af ting som rent faktisk har betydning for borgerne her og nu, som man før i tiden tog alvorlig fastholder jeg.

  Med hensyn til sammenligninger med USA er der jo en del andre forhold som skal inddrages, herunder andelen af befolkningen som sidder i fængsel, konsekvensen ved at blive taget, antallet af betjente i forhold til befolkningens størrelse osv.

  Men også der er der et enormt spild af ressourcer.

  Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.