Ulighed – igen igen igen – nu med illustration :-)

I forlængelse af Otto’s kommentar til OECD’s arbejdspapir om ulighed, som venstrefløjen naturligvis tager til indtægt for, at øget ulighed i sig selv skader væksten og omvendt at øget lighed gavner den – til alle tider, er her en lille illustration fra Otto’s kollega, Mads Lundby, af hvordan man i hvert fald IKKE skal gøre, hvis man ønsker mere økonomisk lighed.

Som det fremgår af nedenstående foto fra CEPOS vækstkonference i mandags, skal der en del til for blot at sikre en beskeden reduktion af GINI. Og ja, BNP falder.

10858004_10203777819140340_4276643020436457790_n

1 thought on “Ulighed – igen igen igen – nu med illustration :-)

  1. Johannes Polemicus

    Hvorfor ikke løbe med bolden? Hvis ulighed virkeligt er sådan et hedt ønske for de røde, som vi ser det er, hvorfor så ikke prøve at spille ud med nogle løsninger, som sænker uligheden på en måde, der er spiselig for os?

    OBP nævner selv øget produktmarkedskonkurrence, som både sænker uligheden og øget væksten. En anden mulighed kunne være at øge mulighederne for bruttotræksordningen mht. arbejdsgiverbetalt uddannelse, som dynamisk også må forventes at øge indkomstligheden OG væksten.

    Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.