Kinesisk vækst?

Kinas officielle statistik påstår, at økonomien voksede 7 % sidste år. Mange økonomer er i stigende grad tilbøjelige til at mene, at kinesisk statistik er cirka lige så troværdig som sovjetisk statistik var i 60erne og 70erne. Andrew Sheng og Xiao Geng skriver om Kinas problemer hos Project Syndicate (Hattip: Tyler Cowen). Se om du kan få nedenstående økonomiske fakta til at være konsistente med en økonomi med 7 % realvækst:

The latest year-on-year data, from January, highlight the danger. The consumer price index dropped to 0.8%; the producer price index fell by 4.3%; exports contracted by 3.3%; imports were down by 19.9%; and growth of broad money (M2) slowed by 1.4%.

Derudover rapporterer PS, at profitvæksten i kinesisk industri er faldet fra 12,2 % i 2013 til 3,3 % i 2014, og lokalregeringers indtægt fra jordsalg faldt 37 % sidste år.

4 thoughts on “Kinesisk vækst?

  1. Christian Bjørnskov

    Den er meget enkel: Kinesisk økonomi har det_overhovedet_ikke så godt som de påstår. Hvis importen kollapser med 20 % er det et sikkert tegn på en recession – så de 7 % vækst er ren fiktion fra kommunistpartiet.

    Svar
  2. Pingback: Sovjetisk vækst? - Punditokraterne

  3. Pingback: Hvad er den kinesiske vækstrate | Punditokraterne

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.