Easterly om Frihed som Fattigdomsbekæmpelse

For læsere der har tid tilovers i weekenden, er her en video med New York Universitys William Easterly (hattip: Niclas Berggren). Easterly taler om, hvordan frihed og manglen på frihed er en kerneforklaring på, hvorfor så mange mennesker i den fattige verden er så desperat fattige. I oplægget, som han holdt ved the World Affairs Council of Northern California i San Fracisco, tager Easterly bl.a. fat på flere myter, bl.a. ”the myth of the blank slate” og ”the myth of autocrat growth miracles”. Han arbejdede selv i en lang årrække som ekspert for Verdensbanken , hvor han oplevede problemerne. Som han siger i oplægget: ”Frankly, it’s easier to just assume that the government you’re working for is good.” Se det hele – det er stærtk anbefalet.

1 thoughts on “Easterly om Frihed som Fattigdomsbekæmpelse

  1. Jacob Hedegaard

    Bill Easterly er virkelig fremragende. hvis man ikke har læst hans bøger, kan man med fordel også kaste sig over disse.

    Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.