Survey om social kapital

Jeg er for tiden vært for en japansk kandidatstuderende med interesse i social kapital. Shiori Tanaka, som normalt er studerende hos Koji Tokimatsu ved Tokyo Institute of Technology, er taget til Danmark som el af et ambitiøst projekt om at måle graden og strukturen af social kapital i meget forskellige kulturer. Hun foretager derfor den samme spørgeskemaundersøgelse i Danmark, Japan og sandsynligvis også Tyskland. Shiori er derudover tilknyttet et projekt sammen med Niclas Berggren (IFN, Stockholm), Andreas Bergh (Lunds Universitet) og mig, hvor målet er at vurdere hvor ’arveligt’ subjektivt velbefindende er.

Punditokraterne støtter meget gerne dygtige og ambitiøse studerende. Vi håber derfor, at vores læsere vil bruge fem minutter til at udfylde Shioris spørgeskema, som kan findes her. Når resultaterne begynder at komme ind, omtaler vi naturligvis, hvad den japanske forskning finder. Før det har det japanske team brug for så mange og så forskelligartede respondenter som muligt – så del gerne undersøgelsen!

4 thoughts on “Survey om social kapital

 1. Christian Bjørnskov

  Shiori har opdateret surveyen efter at hun har fået flere tilbagemeldinger. Det burde være ændret til “Acquaintance in neighborhood” – altså en bekendt i det kvarter man bor i.

  Svar
 2. Emil

  Altså jeg ved ikke om jeg er kommet ind på det forkerte link, men ellers tror jeg stadig der er brug for både ret kraftige sproglige korrektioner, men også en gennemgang af spørgsmålsformuleringerne. Hvordan kan man f.eks. svare på “Do you currently know anyone who mutually knows each other’s famies well?” og hvor flere svarkategorier handler om organisationer? Hvordan kan organisationer kende hinandens familier?
  Jeg tænker, at hvis det giver mening på japansk, så får de vel lidt svært ved at sammenligne på tværs af lande, hvor man ønsker et bredt udsnit af respondenter. Der er i hvert fald mange spørgsmål jeg ikke forstår.

  Svar
  1. Christian Bjørnskov

   Jeg talte med hende igår og brugte relativt lang tid på at rette hendes survey-formuleringer osv. Den burde være i orden nu, medmindre hun har lavet om på rettelserne.

   Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.