Vaccinetvang og utilsigtede konsekvenser

Forleden skrev Michael Bang Petersen – leder af HOPE-projektet – på Twitter, at tilliden til den politiske strategi faldt med 11%-point (ca. 33%) blandt de uvaccinerede efter pressemødet, hvor regeringen genindførte coronapasset, jf. nedenstående figur.

Jeg er altid meget opmærksom på utilsigtede konsekvenser som følge af politiske indgreb. Og derfor spurgte jeg ind til eventuelle effekter på andre vacciner som fx MFR-vaccinen.

Jeg spurgte, fordi det på ingen måde ville overraske mig, hvis politikerne – i al deres visdom – endnu engang indførte regulering for at opnå ét (det fluffy “folkesundhed”), men reelt endte med at opnår det modsatte.

Her er svaret på mit spørgsmål. Som I kan læse, er svaret “Ja”. Der er en effekt.

Hvor stor denne effekt er, og hvad den samlede effekt på “folkesundheden” bliver på sigt, kan vi ikke sige noget om. Men Twitter-tråden viser, hvor påpasselige politikerne skal være med at anvende tvang overfor befolkningen.

For der er altid ændret adfærd og utilsigtede konsekvenser.

4 thoughts on “Vaccinetvang og utilsigtede konsekvenser

  1. Peter Krogsten

    Der er jo også meget lav tilslutning til den almindelige influenzavaccine. Den har jeg som udskældt antivaxxer, med negative CV19 tests i 22 måneder, taget hvert år, ligesom jeg altid hat taget mod hepatitis, gul feber, og andet grimt man kan udsætte sig for på rejser.
    Forskellen er at disse vacciner er gennemprøvede produkter, der har været gennem den ellers ufravigelige testprocedure, der tager 8-9 år. Et andet, og meget alvorligere, resultat er at tilliden til myndigheder har fået et alvorligt knæk. Hvem tror på Brostrøm længere? Randrup??

    Svar
  2. Pingback: Er Mettes brug af syndebuk stupid? – Tu Ne Cede Malis

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.