Radio Mercur, P3 og Lex Mercur

Danmarks Radio begyndte 1. januar 1963 at sende et nyt program, P3, også kaldet Musikradioen, der mindede meget om Radio Mercurs populære og uhøjtidelige stil, dog i begyndelse kun i et begrænset tidsrum på døgnet. En række medarbejdere fra Mercur kunne også høres bag mikrofonerne på den såkaldte Musikradio. Blandt andre hørte P3-lytterne Pedro BikerHans VangkildeNete SchreinerHannah Rahlff og Anders Dahlerup. P3 blev først mange år senere sendt døgnet rundt.

Én af de nye medarbejdere på P3 var Jørgen de Mylius, som var meget inspireret af Radio Mercurs hitlisteprogrammer.

Ovenstående er fra Wikipedias side om Radio Mercur. Man gik åbenbart meget langt for først at lukke radioen og dernæst kopiere dens programmer på det licensfinansierede DR.

I 1962 blev Radio Mercur tvunget til at lukke, da en lov – den såkaldte “Lex Mercur” – blev vedtaget i Folketinget. Den betød, at al medvirken til udsendelser af danske statsborgere og danske virksomheder var ulovligt.  Ved midnat den 31. juli 1962 sendte Radio Mercur da også sin sidste lovlige udsendelser og slukkede så for senderen.

www.radio-mercur.dk

1 thought on “Radio Mercur, P3 og Lex Mercur

  1. Dines Jessen Petersen

    Grundlovens §77 “censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde påny indføres”. Det kan være svært at opretholde respekten for folketing og domstole.

    Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.