Kontakttallet faldt FØR nedlukningerne. Også i Danmark i marts 2020 (hvis man skal tro Jens Lundgrens oplysninger)

I bogen “Vild virus” beskriver Jens Lundgren sygdomsforløbet for en person, der smittes med COVID-19. Bl.a. beskriver Jens Lundgren, at en person typisk bliver indlagt på dag 12 efter at være blevet inficeret (se nederst). Hvis en person blev indlagt 23. marts 2020, var personer altså blevet smittet ca. d. 11. marts 2020 (der er selvfølgelig noget variation, men typisk vil det være sådan)

I nedenstående figur har jeg på denne baggrund beskrevet smitteudviklingen i Danmark på baggrund af COVID-19-indlæggelserne 12 dage senere. Jeg har desuden indsat nogle af de vigtigste begivenheder.

Figuren viser meget klart, at smitten – ud fra disse data – toppede inden skolerne og restauranterne blev lukket. Men efter statsministeren holdt sit pressemøde d. 11. marts.

Figuren viser altså, at nedlukningerne i foråret 2020 næppe kan beskrives som nødvendige. Smitten havde toppet og var aftagende, så tingene var ikke på nogne måde ved at løbe løbsk.

Til gengæld tyder figuren på, at statsministerens pressemøde d. 11. marts virkede. Jeg genlæste hendes tale forleden. Og ser man bort fra annonceringen af skolelukningerne (og et forsamlingsforbud på 100 personer) var der tale om rigtig fornuftig pandemihåndtering i mine øjne. Der var fokus på at feje for egen dør (offentligt ansatte blev i stor stil sendt hjem) og ellers primært anvende anbefalinger og opfordringer til civilsamfundet.

Spørgsmålet er selvfølgelig, om 1) man kunne have opnået samme effekt uden også at lukke skolerne (personligt synes jeg, der var et meget kraftigt signal bare i at sende offentligt ansatte hjem), og 2) om smitten var steget igen, hvis ikke man havde lukket ned. Det kan man ikke afvise ud fra figuren. Her må empirisk forskning til, og den viser som bekendt, at effekten af nedlukningerne var negligerbar.

PS: Nedenstående boksen fra “Vild virus”, hvor sygdomsforløbet er beskrevet. Der er i øvrigt tale om en glimrende bog, som jeg gav 5 ud af 5 stjerner i min anmeldelse.

5 thoughts on “Kontakttallet faldt FØR nedlukningerne. Også i Danmark i marts 2020 (hvis man skal tro Jens Lundgrens oplysninger)

 1. Drosselvej 16 6640 Lunderskov

  Det faldt jo også voldsomt 14 dage FØR den første fik skuddet 28/12 2020. Ikke desto mindre påstår Mette Frederiksen og desværre også mennesker med forstand på sygdom og matematik det samme. Skolelukningerne i Kolding og Hørsholm viser også at faldet skete INDEN nedlukningerne. Jeg har de daglige grafer. De seneste 2 år er den største skandale i historisk tid, men den vil blive overgået i løbet af kort tid..

  Svar
 2. Michael Schultz

  Hvis man havde ønsket at forebygge dødsfald, havde man givet risikogrupper så meget D-vitamin at deres plasma-niveauer kom op på 150 mnol/l, istedet for de 50 nmol/l, som anbefales i Danmark, og som 0,5-1 mio danskere ikke engang når op på i vinterhalvåret…
  Det viser denne meta-analyse, pupliseret på Pubmed:
  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34684596/

  Svar
 3. Pingback: Hvor mange var døde af COVID-19 i første bølge, hvis danskerne havde gjort præcis som svenskerne fra 11. marts 2020? - Punditokraterne

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.