Punditokraternes sommerserie 2023

Som faste læsere ved, kører vi hos punditokraterne hvert år en sommerserie: En serie indlæg omkring et fælles emne. Sidste år var emnet begreber og idéer, som vi helst så folk holdt op med at bruge, i 2021 var det historiske forhold og blandt tidligere emner er der f.eks. public choice (i 2017), og befolkning, klima og vækst (i 2019). Sommeremnet i år er ikke-økonomiske gevinster af liberale institutioner og økonomisk frihed.

Baggrunden for sommerserien er ikke mindst, at det er 300-året for Adam Smiths fødsel. Smith var ikke blot en af moderne samfundsvidenskabs fædre, men også professor i moralfilosofi. Emnet i år giver os også mulighed for at diskutere en lang række andre forhold. Vi kommer for eksempel til at introducere læserne til Berggren og Nilssons pionerarbejde omkring tolerancenormer og økonomisk frihed og forholdet til menneskerettigheder, ligesom vi begiver os ud i sociale konsekvenser af regulering og meget andet.

Hvis læserne har forslag til, hvilke emner de gerne vil have dækket under sommerseriens dække, hører vi meget gerne om det!

2 thoughts on “Punditokraternes sommerserie 2023

  1. Jan

    Wokeness/identitetspolitik/cancel culture og udbredelse i ikke demokratiske lande sammenholdt med demokratiske, vestlige lande.

    Svar
  2. Michael B

    Hvad med en artikel om hvorvidt BNP giver et retvisende billede af økonomien med vægt på eksempelvis Von Misses: “The whole idea that one can establish the value of the national output or the GDP is somewhat far-fetched: “The attempts to determine in money the wealth of a nation or the whole of mankind are as childish as the mystic efforts to solve the riddles of the universe by worrying about the dimension of the pyramid of Cheops.”

    Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.