Danmark ifht tigerøkonomierne

Flere læsere har bedt om at få gentaget den pædagogiske øvelse forleden dag, men med lande som Sydkorea og Hong Kong. Med de nødvendige forbehold – tallene er aldrig perfekt sammenlignelige – er her billedet per 2012.Bemærk, at flere lande er væsentligt rigere end Danmark. Jeg har antaget en langsigtet vækstrate på 1½ % for at kunne vise, i hvilket år af dansk udvikling, de ligger. Helt ubeskedent: Jeg synes, at billedet fortjener at blive vist til alle danske politikere.

4 Kommentarer

 1. Otto Kjærgaard

  1. juni 2012 at 15:04

  Stor ros til Pundikraterne for at reagere proaktivt på kunderesponsen. Hvis denne adfærd kunne spredes til resten af det danske samfund kunne vi sikkert presse den årlige vækstrate en kvart procent op.
  Kan vi få en ny graf med en årlig vækstrate på 1,75% 🙂

 2. Johannes Polemicus

  2. juni 2012 at 14:45

  Er det ikke lidt “unfair” at tage Norge med? I modsætning til de andre lande i eksemplet (Schweiz, Taiwan, etc.) er det jo ikke en progressiv erhverspolitik der har drevet Norges vækst…

  Noget helt andet: hvad med en graf for udviklingen i købekraftsmedianen? Jeg kunne forestille mig, at den var sværere at prognosticere, men den har alligevel en større gennemslagskraft i diskussioner, fordi den sidestepper argumenter om, at BNP/capita ikke giver et ordentligt mål for indkomstdannelsen for “almindelige mennesker”.

 3. Christian Bjørnskov

  2. juni 2012 at 17:19

  @Johannes: Købekraftsmedianen udvikler sig med den generelle købekraft og uligheden kombineret. Og der er stort set intet sket med uligheden i Danmark siden 1960. Det samme gælder Norge.

 4. Hvad med at inkludere USA? Mange (socialister) i Danmark ved ikke hvor rigt USA rent faktisk er når man tager hensyn til købekraft.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2020 Punditokraterne

Tema af Anders NorenOp ↑