Public Choice Workshop

Undertegnede står dette (akademiske) år – dvs. januar 2008 – for at arrangere den årlige danske Public Choice Workshop. Så hvis nogle af læserne sidder i limboet mellem jul og nytår uden at vide, hvad de skal tage sig til, eller hvis de eventuelt tørster efter lidt fagligt input ovenpå de familiære stunder, kan de passende besøge workshoppens hjemmeside (læs her). Dagen kommer til at gå med præsentation af 11 papirer fra nogle af Danmarks (og en enkelt af Norges) fremmeste samfundsforskere om så forskellige emner som:

Hollandsk Syge – Martin Paldam giver et overblik over forskningen i den ubehagelige indsigt at ulandshjælp underminerer landets konkurrenceevne og giver et bud på den politiske dynamik, der skaber effekten.

Magtcentralisering og Rent-Seeking i EU – Gert Tinggaard Svendsen, der med Urs Steiner Brandt har forsket i de utilsigtede konsekvenser af europæisk centralisering.

Indførslen af indkomstskat i Europa – Peter Sandholdt Jensen, som sammen med Toke Aidt har undersøgt baggrunden for at europæiske stater indførte indkomstskat i perioden 1815-1941.

Stalins terrorregime – Philipp Schröder præsenterer sit arbejde med Konstantin Sonin og Paul Gregory om at forklare Stalins ekstremer i 1930’erne ud fra en rationel vinkel – dvs. rationel set fra Stalins ønske om at bevare magten.

Public Choice workshoppen afholdes på Handelshøjskolen, Århus Universitet, den 14. januar og er åben for offentligheden, selvom de små frynsegoder, der følger med, ikke er. Men selvom man ikke har mulighed for at møde op, kommer alle papirer til at ligge gratis tilgængeligt på hjemmesiden. For de interesserede er der ingen undskyldning.

3 thoughts on “Public Choice Workshop

 1. ML

  Undskyld, men det gør altså ondt i øjnene, når mit stolte, gule murstens-universitet staves forkert.Det hedder Aarhus Universitet. Ikke Århus Universitet. Aldrig.

  Svar
 2. Kristoffer Mogensen

  Hvad er det dog man foretager sig i et “Offentligt (eller “almindeligt”) valg-værksted”? Hvor er jeg dog efterhaanden træt af sprog-evnesvage akademikeres afsporede, og temmelig uforstaaelige abe-engelsk.

  Svar
 3. Christian Bjørnskov

  @ML: Mange undskyldninger, jeg magnelr stadig at vænne mig til at være en del af det.@Kristoffer: Hvad mener du? Det er ikke en oversættelse. ‘Public Choice’ er navnet på den gren af nationaløkonomi og statskundskab, der beskæftiger sig med interaktionen mellem det økonomiske og det politiske, så der er intet forkert i det. Og det er en ‘workshop’, igen et almindeligt begreb for en bestemt type konference af mindre format. Det hedder en Public Choice Workshop fordi det er den tekniske term for det, vi afholder! Ville du også klage over, at fysikere afholdt et symposium i kvantefysik? Over at der ikke var små mængder viden og massiv druk, som det oprindelige græske begreb dækker over?

  Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.