Velkommen til den sorte og firkantede Bermuda-trekant, David …

En gammel kinesisk forbandelse lyder efter sigende, ‘Må du leve i interessante tider!’. Den genlød efter sigende en del gange onsdag i det berlingske hus oven på nyheden om, at landets angiveligt førende, borgerlige avis har hyret ingen ringere end David Trads som ‘redaktionel projektleder’. Læs fx bare Berlingskes egen Mads Kastrup i form af et morsomt og sjældent modigt blog-indlæg. Nyheden akkompagnerede 180Grader samme dag med at minde om, at Trads før sin ansættelse på Nyhedsavisen har været chefredaktør på Information og i Berlingske skrevet beundrende om Che Guevara.

Punditokraterne vil tage skridtet videre end 180Grader og minde om, hvad Trads selv skrev så sent som sidste år i en artikel til netop 180Grader, hvor han kommenterede den politiske og redaktionelle linie på netavisen og den avis, han nu skal arbejde for:

Der er åbentlyst ved at udvikle sig en ny, sort og udvidet Bermuda-trekant mellem Cepos, Berlingske Tidendes Groft Sagt, 180grader og Saxobank […]

[180graders artikler er] noget fordrukkent sludder, som muligvis passer godt, når man småsludrer over champagnen i Hotel D’Angleterre, hvor den sorte Bermuda-trekant ofte mødes. […]

Den polemik, 180grader forsøger at rejse, er udtryk for samme plathed, som udfolder sig under den værtshussnak, der trykkes i Berlingske under rubrikken Groft Sagt.

Punditokraternes læsere må nu vurdere, om Trads a) ikke længere mener, hvad han skrev sidste sommer, eller b) nu mener at Berlingske har skiftet politisk/redaktionel linie, eller c) bare personligt er til salg for højestbydende. Intet udelukker i øvrigt logisk, at alle tre ting samtidigt er sande.

Noget tyder på, at Trads selv holder på alternativ a).  For her er, hvad han sagde torsdag til Berlingske’s Business: ‘På overfladen kan det lyde utroværdigt at sige sådanne kritiske ting og sidenhen skifte til en koncern, der driver en af disse aviser.’ Utroværdigt? Tja.  ‘Det Berlingske Officin er i dag den stærkeste og mest dynamiske mediegruppe i Danmark. Derfor er det oplagt, at jeg nu også hopper ind der’. Hop, hop, hop …

Læs til sammenligning også Berlingske Business’ egen samling af Trads-udtalelser om medieverdenens nutid (datid) og fremtid (nutid?).  Jo, de får det vist sjovt og hyggeligt derinde i det berlingske officin.

8 thoughts on “Velkommen til den sorte og firkantede Bermuda-trekant, David …

 1. AK

  Jeg er bekendt med en af David Trads’ slægtninge, og han er efter sigende ikke så rød som flere borgerlige bloggere vil gøre ham til. Jeg vil mene at var et mere presserende problem, at Lisbeth Knudsen, også tidligere socialdemokrat, bestrider posten som adm. direktør og ansvarshavende chefredaktør, end at DT nu er ansat samme sted, men i en mindre indflydelsesrig stilling.Desuden skal man ikke undervurdere journalisters evne til at “tilpasse” deres virklighedsbillede til det medie de arbejder for (jeg havde i sommer den fornøjelse at læse en leder-samling af Tøger Seidenfaden. Han har også ændret sin politiske tilgang markant siden dagene på Weekendavisen). Dette punkterer naturligvis visse folks romantiske billede fra dengang hvor de ideologiske linjer var trukket skarpere op.At Nyhedsavisen var et dødsdømt projekt fra start, tror jeg ikke ret mange var i tvivl om. Ikke desto mindre fremstår Mads Kastrups blogindlæg en anelse morbidt og unødvendigt polemisk.

  Svar
 2. LuckyLibertas

  Berlingeren fortjener da ikke borgelige bekymringer. Den er meget langt fra en borgelig avis og yderst tynd i enhver henseende.Jyllandsposten og Weekendavisen kan ibland diske borgeligt og internationalt op, det har Berlingeren ikke kunnet længe, andet end meget sporadisk.

  Svar
 3. Hans Henrik Hansen

  Var der ikke osse noget med, at han i sin tid lagde sig i selen for at Informations journalister (plus læsere?) skulle anlægge et mere positivt syn på USA?? :)Jeg erindrer ikke, om bestræbelserne blev kronet med held – men i så fald er avisen da vist siden ‘recidiveret’?

  Svar
 4. nexø

  @AltmannDet er ikke fordi, jeg generelt vil forsvare Trads, men, altså: I citatet taler han om Berlingskes “Groft Sagt” – men lige neden under refererer du det som om, han taler om Berlingskes generelle “redaktionelle linie”. Der er vel en forskel, eller? Og den forskel er vist ikke helt ligegyldig.

  Svar
 5. Per N

  Jeg har skrevet et længe indlæg men som cyber guden har slugt i det store cosmiske intethed.Men Crass Børsting har i få ord, beskriver så rammende at det kunne være mig selv.

  Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.