Indlæg i Information: Legalisering af narkotika er den mindst ringe løsning

Jeg har tidligere her på bloggen skrevet for en legalisering af narkotikamarkedet, – denne gang er det blevet til et indlæg sammen med Kjeld Flarup i Information. Ordet legalisering er her helt afgørende. For mens en afkriminalisering nok betyder bedre vilkår for misbrugerne, hvilket i hvert fald er konklussionen på den afkriminalisering der fandt sted i Portugal i 2001, betyder det formentlig ikke at det hjælper på det der er det absolut største problem i forbindelse med det illegale narkomarked, nemlig at de meget høje profitter i vid udstrækning finansierer en række af verdens mest brutale kriminelle organisationer samt terrorister fra Latinamerika til den muslimske verden. For at dette skal ændres er en egentlig legalisering nødvendig.

Jeg skal gøre opmærksom på at indlægget er skrevet i sidste måned, det vil sige inden regeringen i USA signaliserede en ændring af narkotikalovgivningen hen mod en mindre restriktiv lovgivning så længe der alene er tale om afkriminalisering vil effekterne som nævnt være begrænsede, omend lidt er bedre end ingenting. Det samme kan jeg dog ikke sige om det forsøg til 200.000 kroner per narkoman man vil lave herhjemme – det er ganske absurd og virker først og fremmest som endnu et udtryk for den ekstreme mangel på respekt skatteyderne der hersker i dette land. Det kan gøres meget billigere – reelt uden omkostning for skatteyderne. Udlevering af kanyle og stoffer mod kostpris (inkl. til husleje og ansatte)  burde være rigeligt – man må gå ud fra, at narkomaner afhængige af heroin nok selv kan finde ud af at tage stoffet.

 

2 thoughts on “Indlæg i Information: Legalisering af narkotika er den mindst ringe løsning

  1. Lasse Grosbøl

    “man må gå ud fra, at narkomaner afhængige af heroin nok selv kan finde ud af at tage stoffet.”Der er faktisk mange narkomaner der skader sig selv unødigt, fordi de ikke aner hvordan man injicerer sig selv intravenøst. Det kan føre til store skader, i værste fald er amputation nødvendig. Der er også folk der har hjulpet narkomaner på gaden med at blive bedre til at stikke, men man taler ikke højt om det…Men bortset fra det har du ret.Jeg mener personligt at heroin til de hårdest ramte narkomaner ikke nødvendigvis er en dårlig idé – så længe man ikke vil afkriminalisere eller legalisere euforiserende stoffer.Men det er godt nok en høj pris!mvhLasse Grosbøl

    Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.