Punditokraternes julehilsen 2010

Så er det atter blevet tid til at synke ned i den traditionelle, danske jul. Og ligesom sidste år, kommer her derfor det traditionelle julekort fra Redacteuren til Punditokraternes trofaste læsere, før han også når det magiske øjeblik klokken fire i dag, hvor julen indtræder.

Igen i år er der en stor tak til de mange læsere – både dem der blot følger med i Punditokraternes interesser og udgydelser, og dem, der aktivt kommenterer på vores indlæg. Som altid gælder den tak også dem, der med jævne mellemrum erklærer sig uenige med os. For mens vi er glade for at bidrage til den danske debat på et lidt andet grundlag end de fleste, og forhåbentligt også på et mere solidt, vidensbaseret fundament, er vi også være taknemmelige for, at vores egne argumenter bliver udfordret konstant.

Videre til punkt to: Årets begivenheder. 2010 bød ikke på de helt store ændringer, og dog. Det politiske spektrum i Danmark blev markant bredere. Liberal Alliance har etableret sig som en troværdig spiller til højre for regeringspartierne, og se ud til at have overhalet de konservative i meningsmålingerne. Herfra skal lyde en stor tak til Anders Samuelsen, Ole Birk og de andre ildsjæle, der har givet højrefløjsvælgere et andet valg end socialdemokratisk politik i Claus Hjorts indpakning. Ligeledes skal der også lyde en tak til Enhedslisten for at strække det politiske spektrum den anden vej. Begge partiers eksistens betyder, at dansk politik kan handle om lidt andet end hvordan man forsøger at opfylde medianvælgerens mest tåbelige ønsker.

Der blev derfor også året, hvor vi ikke fik et valg. Persistente rygter sagde ellers, at Løkke var klar på aftrækkeren sidst på foråret, men det blev ikke til noget. Meningsmålingerne vendte og Løkke har haft endda meget svært ved at holde sine kolleger i ave, og ministre som Troels Lund Poulsen vækker endda afsky et stykke for sin apparatjik-opførsel ind over midten. Så alt er udskudt til 2011, hvor vi kan håbe at valget kommer til at handle om noget andet end hvem, der kan være den bedste velfærdskustode.

Vores sidste punkt i dag er dog det vigtigste: Julen selv. Året er ved at være ovre, og når vi når januar, vender danskernes opførsel tilbage til det almindelige igen. Så umiddelbart før julefreden sænker sig, er den eneste, helt uvidenskabelige og aldeles ukontroversielle pointe med dagens indlæg ganske simpel: Her fra redaktionen skal der lyder et varmt ønske til alle punditokraternes bidragsydere og hele vores læserskare om en Glædelig Jul og et Godt Nytår.

1 thoughts on “Punditokraternes julehilsen 2010

 1. Erik Østerby

  Med første-kustodens valgtematiske nytårstale, er der da faktisk lagt op til et forår, hvor den grænseløst irriterende fokusering på Helle – Lars KAN afløses af en indholdsdebat om morgendagens DK.
  Vi ses tirsdag – så må vi jo se om det bliver et….
  Godt Nytår
  Erik Østerby

  Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.