Toldkrig er krig mod ens egne borgere

USAs præsident Donald Trump har forleden dag annonceret sin hensigt om at optrappe handelskrigen mod Kina. Hans påstand er, at de høje toldsatser gavner USA, fordi de beskytter amerikanske jobs og skaffer millionindtægter til staten. Mens der er sagt og skrevet nok om, hvor økonomisk analfabetisk præsidenten synes at være, findes der stadig danske kommentatorer, der tror at en handelskrig er en god idé.

For dem, der stadig tror det på trods af almindelig fornuft, uddannelse, Niels Westys indsats (læs f.eks. her) og vores sommerserie sidste år, er her en af Johan Norbergs fremragende Dead Wrong-videoer. Stærkt anbefalet til alle, ikke mindst de handelsteoretisk udfordrede!

5 thoughts on “Toldkrig er krig mod ens egne borgere

 1. J. Rasmussen

  Hvad skal vi ellers gøre for at få Kineserne til at forstå, at vi ikke længere vil tolerere, at de stjæler vor viden med arme og ben, kopierer beskyttede varer på samlebånd, udelukker firmaer fra deres eget marked og driver omfattende spionage mod alt og alle med regeringens velsignelse?
  Det var på høje tid, at nogen reagerede på et stadig mere aggressivt og handelsimperialistisk regime. Alle andre sover deres sædvanlige tornerosesøvn og scorer billige point på at kritisere Trump for alt han (og vel mest hans rådgivere-) han gør. EU og andre lande burde støtte Trump i hans forehavende; det ville være særdeles effektivt. Men selvfølgelig må det være en økonomisk stormagt som USA, der tager initiativet. Det var på høje tid!
  Vi har i alt for lang tid vænnet os til vore konsensussøgende, halvdovne “demokratiske” politikere, der sover deres tornerosesøvn lige så snart de er blevet valgt.
  En rask lille handelskrig vil rydde op i mange urimeligheder og det koster selvfølgelig på USAs egen indenlandske økonomi, men det er efter min mening prisen værd. Så:

  Go, Daddy, GO…………….!!!

  Svar
  1. kjeldflarup

   Jeg tror at man skal adskille skæg og snot fra hinanden. En ting er at de ikke respekterer IP. En anden ting er deres handelsoverskud. Jeg tror ikke at en handelskrig får dem til at respektere IP.

   Svar
 2. Niels O

  Det fandt man ud af tilbage i 30’erne, men Trump var åbenbart ikke til stede den dag i historieundervisningen. Og det skal hele verdensøkonomien lide under i dag.

  Svar
  1. kjeldflarup

   Lad nu være med at fremhæve Trump på det punkt. INGEN politikere var til stede den da i historieundervisningen.
   Trump er blot mere handle villig end andre politikere.

   Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.