Interview om nedlukningspolitik

Regeringen virker for tiden til at insistere på at lukke den danske samfund ned igen. Det var derfor meget passende, at jeg forleden blev interviewet om mit faglige syn på nedlukninger og epidemipolitikken. Interviewet var med Claus Hetting, der er journalist og tilknyttet en forening der hedder Frihedsbevægelsens Fællesråd. Jeg er selv virkeligt godt tilfreds med interviewet, som kom langt omkring i en atmosfære af ærligt nysgerrighed og åbenhed, der ellers har manglet i medierne det sidste halvandet år. Det hele kan ses nedenfor.

6 thoughts on “Interview om nedlukningspolitik

 1. Oluf Johnsson

  Det fungerer fint hos mig 🙂 Tak for en ikke blot underholdene lille time, men en glimrende indføring i vurderingen af data og politiske mekanismer og om Proportionalitetsprincippet, herunder et par interessante rids over, hvordan men forfatningsmæssigt har forsøgt at løse probelmet i delstaten Texas, USA. Jeg håber mange vil tage sig den nødvendige tid, knap en time til at høre og mærkesig Christian Bjørnskovs enkle formidling af et kompliceret stof!
  5 ***** af 5! 🙂

  Svar
 2. Peter Sørensen

  Dialog fremmer viden, og ret beset bør interviewet blive bedømt på indholdet. Derudover er journalist ikke en beskyttet artikel.

  Jeg er dog forundret over, at du stiller op til interview med en person, der er direkte antividenskabelig og tilgår coronarelaterede spørgsmål konspirationsteoretisk. På twitter har Hetting teamet op med Klaus Kjellerup, hvor de er blandt de mest rabiate og afsporende danske coronaskeptikere.

  Hetting promoverer og bidrager desuden til en “værnermagerliste” over politikere, journalister og debattører, der i hans øjne skal stilles til ansvar for COVID-kriminalitet: “In Denmark we have started compiling a list of Danish covid criminals. The hashtag used is #værnemagerlisten. “Værnemager” was the term used for collaborators during WW2.
  I recommend that all countries do the same.
  We will not forget. They will be held responsible.”
  https://twitter.com/HettingClaus/status/1446017664506269701

  —-

  Lidt blandet fra Twitter.

  Claus Hetting til Jonas Herby på twitter d. 2. december 2021: “Hele corona historien gir fuldstændig mening så snart du opdager at pcr måler intet meningsfyldt og genomet for såkaldt SARsCov2 er beregnet på en computer.”
  https://twitter.com/HettingClaus/status/1466533616742289409

  26. november 2021: “Der er ingen der dør af corona, Christiane. Stort set alle der dør med positiv PCR test har andre alvorlige sygdomme og er over 80 år gamle. Det har vi vidst siden Italien gjorde tallene op sidste år.”
  https://twitter.com/HettingClaus/status/1464223050551996416

  25. november 2021: “The reason why there is close to no covid in Africa is because it does not exist when you don’t go looking for it with a fake PCR test.”
  https://twitter.com/HettingClaus/status/1463974414182227968

  7. november 2021: “Der har aldrig været nogen pandemi i DK. Italien har lige reduceret deres dødstal mede 97% – ned til under 4,000 fra 130,000. Der har der heller ingen pandemi været. Og det var der, teaterstykket startede. Folk vågner op.”
  https://twitter.com/HettingClaus/status/1457439722142420997

  19. august 2021 til Jonas Herby: “Ed ud også blevet vaccine-pusher? Er der nogen tilbage som ikke er betalt af pharma? Og desuden – nej, de virker ikke. Ellers ville det ikke se sådan ud bl.a. i Israel. Det er en teoretisk ‘vaccine’ imod en virus som aldrig er identificeret.”
  https://twitter.com/HettingClaus/status/1428286914088607748

  19. august 2021 til Jonas Herby: “Der findes ingen delta-variant. De tester ikke engang for den, Jonas. SARSCov2 er aldrig blevet isoleret til trods for udlovet dusør op 1 million EUR – så er den stadig MIA”

  12. juli: “alle restriktioner skal ophøre omgående. Der er ingen pandemi og har aldrig været det. En ondsindet løgn imod Danmark og danskerne.”
  https://twitter.com/HettingClaus/status/1414618291411238928

  6. juli 2021: “Meget interessant. Singapore anbefaler at man holder sig fra fysisk aktivitet et stykke tid efter vax…. Det gjorde Eriksen jo så ikke.”
  https://twitter.com/HettingClaus/status/1412349127657234434

  9. april 2021 om COVID-19’s dødelighed: “langt under influenza. og hov!! hvaf skete der lige med influenza?? den er forsvundet… hvilket mirakel” https://twitter.com/HettingClaus/status/1380424748543438848

  23. marts 2021 til Jakob Ellemann: “Alt andet en fuldstændig genåbning uden betingelser er galskab. Der er ingen pandemi. Virus er ligegyldig. Lær noget, læs noget. I repræsenterer INGEN i befolkningen med den holdning – og det vil gå op for jer ved næste valg. GÅ AF.”
  https://twitter.com/HettingClaus/status/1374134056418443269

  Svar
  1. Christian Bjørnskov

   Jeg har for længe siden taget en beslutning om, at jeg ikke diskriminerer mellem journalister, så længe de er venlige og velforberedte. Claus var så absolut begge dele, ligesom det har været tilfældet de par gange jeg er blevet interviewet til Dagbladet Arbejderen (men ikke altid Politiken). Min holdning er, at jeg gør min faglige og intellektuelle pligt, når journalister gør deres arbejde. Og på den måde når man nok også en del mennesker, som man ellers aldrig ville komme i kontakt med.

   Svar
   1. Peter Sørensen

    Fair nok, og respekt for at du følger den beslutning så langt ud. Mange andre ville nok trække en grænse noget før en yderligtgående græsrodsbevægelses, så vidt jeg kan se, ikke-etablerede medies allerførste interview.

    Svar
 3. Claus Hancke

  Tak for et fint og balanceret interview. Efter snart 50 år i sundhedssektoren er det spændende at se, at du som økonom reagerede på sundhedsdata, fordi tallene ikke stemte.
  Det var godt set, for efterforløbet har jo vist det til fulde.

  Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.