Skadelig regulering rammer VW’s kunder

Som min kollega, Otto Brøns-Petersen, flere gange har påpeget (se video nederst), er den bedste måde at reducere CO2-udslippet på, at indføre en ensartet CO2-afgivt (eller et kvoteloft) på alle CO2-udledninger. Og så ellers lade markedet finde ud af, hvordan CO2-reduktionerne bedst muligt sker.

Men en ting er optimal politik. En anden er reel politik. Og i den reelle politik, vil politikerne gerne udvise handlekraft ved at indføre mere direkte regulering. Bl.a. har EU indført regulering, der “tvinger bilproducenter til at sælge flere grønne biler“.[1]

Det har nu haft en uheldig konsekvens for VW’s kunder, fordi VW – for at undgå at få store bøder fra EU – angiveligt har sendt en ufærdig elbil på gaden til stor frustration for kunderne.

I alt solgte Volkswagen 56.118 ID.3’ere i Europa sidste år. Det gav en besparelse i EU’s bødesystem på næsten otte milliarder kroner, viser DR’s beregninger.

Kan du forstå, at man kan få den tanke, at deadline for at sælge de her biler, så de tæller med i EU’s klimaregnskab, er ved afslutningen af 2020: Vi skal have solgt så mange ID.3’ere som overhovedet muligt, også selv om de er halvfærdige?

– Jeg kan godt forså, hvis nogen tænker det. Men det er ikke intentionen fra vores side, og heller ikke fra fabrikkens. Selvfølgelig har der været fokus på at få flest muligt biler ud fra Volkswagen Group, og jeg har selvfølgelig gjort alt, hvad jeg kunne for at sælge de her biler, siger Mads Nør Lauvring.

Fra DR.dk

Det er altid trist for en markedsøkonom, når regulering drejer virksomhedernes fokus væk fra kunderne og over imod staten. Og det er i mine øjne præcis, hvad der er sket her.

1) Hvis du er interesseret i vaccinedebatten, bemærker du måske, at DR her definerer “du får en bøde” som tvang.

5 thoughts on “Skadelig regulering rammer VW’s kunder

 1. Peter+Krogsten

  Allerførst skal vi vel have afklaret om CO2 er skadeligt eller ej, og det er der særdeles delte meninger om.

  Svar
  1. Jonas Herby Forfatter

   Det må naturvidenskaberne slås om 🙂 Økonomerne anviser blot vejen til at få reduceret CO2-udslippet så effektivt som muligt, givet det er det, man ønsker.

   Svar
   1. Oluf Johnsson

    Jonas Herby: Økonomerne kan som alle os andre IKKE holde sig fri af naturvidenskabelig viden, hvis ikke deres økonomiske øvelser skal rubriceres som overflødigt og FARLIGT følgagtighed over for en politisk galskab, der har helt andre formål end klimaet, som mennesker aldrig kommer til at styre. dertil er vor viden langt fra omfattende nok: Alle, der på den front beskæftiger sig seriøst med det stof kalder klimet for et “kaotisk system”. En åbenbar erkendelse af vor manglende viden af et så komplekst system, men dog erkendt som et system. Ingen med blot et gran tænkende evne og indsigt kan se bort fra virkeligheden. At det pt. sker på alle fronter og i produktionerhvervene er skandaløst, fordi de alle ser bort fra følgerne, som kommer til at belaste os selv og kommende generationer i uhørt grad. DET er uhørt eenøjet rå kapitalisme ad modum Machiavelli. Inden for de økonomiske “videnskaber” er man ikke nået længere end til Machiavelli og Scientific menagement, som kritikløst bredes ud over alt som en lind grød, der forpester verden med regnearksdreneg uden blik for andet end de sølle to dimensioner i deres regneark, Rationalitet har mindst tre dimensioner! Men også det ser man på disse læreanstater totat bort fra, idet man skæver til at please de herskende politiske vinde af hensyn til karriere og bevillinger! Imens glider landet ud i et veritabelt menneskeligt og økonomisk ragnarok uden fremtid. Ikke så sært, at også børn og de unge, manifesteret i den totalt afsporede svensje jente, som allel danser om som “guldkalven”, der skal skaffe omsætning uden hensynt il virkeligheden go vor fremtid! Bare der kommer gysswer i kassen her og nu, så skide være med i overmorgwen og frmetiden! I hAR ADSKILLIGT AT INDHENET, FREM FOR AT GLIDE MED STRØMMEN SOM VILJELØSE LEMMINGER!

    Svar
  2. preben M.Jacobsen

   Helt enig – seriøse forskere ja, de findes i høj grad, men som bekendt er de alle bandlyst i MSM og TV, har længe kunne påvise at CO2 kun i ubetydelig grad påvirker atmosfærens temperaturen.
   En af de mest fremtrædende klimaforskere i verden Richard Lindzen har konsekvent gjort opmærksom på, at AGW-teorien er fup og fidus. Han var med i gruppen af seriøse klimforskere blev brugt af FN klimapanel om klimaændringer som ekspertbedømmer af beviserne – men trak sig tilbage, da de indså, at IPPC, et politisk/ideologisk snarere end et videnskabeligt organ misrepræsenterede deres forskning groft, for at understøtte en AGW-afhandling, der ikke hang sammen. Richard Lindzen Latterliggøre AGW-teoriens kernepræmisser om, atklimaet, et komplekst multifaktorsystem, kan opsummeres i kun èn variabel og den primært styres af 1-2 procent forstyrrelse i enkelt variabel af CO2 og udgøres af atmosfærens 0,04 procent.CO2 er primært livets betingelse på denne Jord, via fotosyntesen optager planter kuldioxid fra atmosfæren og sender ilt tilbage til atmosfæren.

   Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.