Liberalisme i Sydøstasien

Mange af os er interesserede i langsigtet økonomisk vækst, og hvad der fører til hurtigere vækst. Det betyder også normalt, at man er interesseret i hvad der skete i dele af Sydøstasien fra 1950erne og til nu – og i særlig grad til to bystater: Hong Kong og Singapore. Nogen påstår, at de var resultatet af gode ledere, der implementerede gode statslige indgreb, mens andre fastholder at de var resultatet og udbredt økonomisk frihed.

Dét spørgsmål tager Bryan Cheang et skridt videre i en ny bog – Economic Liberalism and the Developmental State: Hong Kong and Singapore’s Post-War Development. Cheang er ansat på det prestigiøse King’s College London, hvor han er Assistant Director for the Centre for the Study of Governance & Society. Han var tidligere embedsmand i Singapore, og har derfor ikke blot videnskabelig indsigt, men også personlig erfaring med emnet. Forleden holdt han en præsentation af sin bog på King’s, som nu kan ses nedenfor. Præsentationen, der indledtes af centerets direktør Mark Pennington, er varmt anbefalet.

1 thought on “Liberalisme i Sydøstasien

  1. Henrik

    Jeg læste en gang en bog som hedder “Pengenes Magt” af Anthony Sampson (måtte lige konsultere bogreolen), som kommer med et lidt andet bud: At det skyldes MENNESKERNE. At de mennesker der flygtede til Singapore og HongKong, var anderledes, end de der blev tilbage: De havde flere penge, og var mere driftige, modige og intelligente.

    Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.