COVID-19 sygdom reducerer arbejdsstyrken med 0,2%

To økonomer fra Stanford og MIT har set på de langvarige effekter af COVID-19 sygdom. De opdeler folk i, om de har været syge i en hel uge pga. “probable” COVID-19 eller ej. Og forskellen på de tro grupper er slående. Her er deres abstract (mine fremhævninger)

We show that Covid-19 illnesses persistently reduce labor supply. Using an event study, we estimate that workers with week-long Covid-19 work absences are 7 percentage points less likely to be in the labor force one year later compared to otherwise-similar workers who do not miss a week of work for health reasons. Our estimates suggest Covid-19 illnesses have reduced the U.S. labor force by approximately 500,000 people (0.2 percent of adults) and imply an average forgone earnings per Covid-19 absence of at least $9,000, about 90 percent of which reflects lost labor supply beyond the initial absence week.

Bemærk, at det ikke (kun) er på grund af senfølger (long-Covid).

One reason why Covid-19 illnesses reduce labor supply is that they push older workers into retirement. Our results are thus best interpreted as identifying not “long Covid” in isolation but rather the overall labor-supply adjustment, across mechanisms, induced by Covid19 illnesses.

Hver gang jeg læser økonomers arbejde på baggrund af effekterne af COVID-19 pandemien, forundres jeg over, at de stort set var kørt helt ud på et sidespor af medier og regeringer verden over, mens man håndterede pandemien.

Via Tyler Cowen på Marginalrevolution.com.

1 thoughts on “COVID-19 sygdom reducerer arbejdsstyrken med 0,2%

  1. olegerstrom

    Men det ser ud til, at vaccinernes bivirkninger (skadevirkninger) er meget værre end sygdommens skader. Uafhængige forskere har fundet, at der i USA er sket en underrapportering med måske faktor 50. Ja, der foregår et skjult eksperiment i det eksisterende eksperiment med Covid-19 vaccinerne. Ny data fra Danmark beviser, at nogle covid-19 vaccine batches er flere tusinde gange mere skadelige end de øvrige, og de står for langt størsteparten af de indberettede vaccineskader. Dette bekræfter data fra USA som dokumenterer det samme grusomme billede. Udgivet på dissensMEDIA den 20. januar 2022
    Max Schmeling har D. 17. December 2021 skrevet et åbent brev til Folketinget, Epidemiudvalget, Epidemikommissionen, Sundhedsministeren, Statsministeren, Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut for at informere myndighederne om de nedslående data som er yderst vigtige at få formidlet til befolkningen.
    https://fbf.one/doedelig-eksperiment-med-covid-19-vaccine-batches-fundet-i-danmark/

    Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.