Ugens citat: Lars Løkke Rasmussen om debatkultur

Indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen, der som næstformand for partiet Venstre står med ansvaret for fornyelse af partiets program i retning af en af ham benævnt “velfærdsliberalisme”, har i Politiken følgende at sige om, at Søren Pind, Peter Christensen m.fl. har følt sig tvunget til at trække deres i forvejen udvandede teseforslag fra diskussion på partiets landsmøde:

»Det er jo deres egen beslutning at trække forslaget, og det er ærligt talt lidt tomt at kritisere debatkulturen, hvis man trækker sit indlæg på forhånd«.

Det er jo på sin vis sandt.  Det forhold, at man de senere år har set Venstres partiledelse slå hårdt og offentligt ned på enhver form for tilløb til markering af liberale holdninger blandt medlemmerne, kan da bestemt ikke ses som undertrykkende for en debat.  På samme måde som det jo kunne opfattes som lidt “tomt” at kritisere ytringsfrihedens vilkår i Sovjet og Nazi-Tyskland, hvis man selv havde rømmet landet–man kunne jo bare blive og forfægte ytringsfriheden! Uden sammenligning iøvrigt.

2 thoughts on “Ugens citat: Lars Løkke Rasmussen om debatkultur

  1. David G.

    Danske politikere — ingen nævnt, ingen glemt — er konsensussøgende stakler. Den tanke, at deres opgave og livsindhold er at SKABE konsensus om det ønskelige i nye, bedre og friere tilstande og at føre snarere end at følge er dem totalt fremmed.

    Svar

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.